Skocz do zawartości

[Rower] Mój rower trek czy mtb - proszę o pomoc.

Mothyff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, proszę o pomoc, mam możliwość zakupu tego roweru na zdjęciu. Pytanie moje brzmi czy na pewno to jest trekking, bo sprzedawca zapewnia że tak a jednak rama bardizej wydaje mi się od mtb. A że szukam trekkinga nie chcę popełnić błędu, pozdrawiam.

post-155472-0-97839300-1340824652_thumb.jpeg

Napisano

Na moje skromne oko to cross czyli taki odchudzony trekking.

no właśnie też tak myślałem, ale jak się nim przejechałem to jak na ramę 21 cali kierownica jest strasznie blisko, w moim poprzednim trekkingu/crossie w ramie tak samo 21 rama dłuższa była o ok 15 cm więc kierownica była o wiele dalej, i stąd moje obawy...że to może rama od mtb.

ps

oczywiście chodzi mi czy to cross ( tak napisałem trekking z przyswyczajenia) ale chodzi mi czy to rama od crossa czy od przerobionego mtb?

Napisano

Po pierwsze nie ten dział tu pokazujemy swoje rowery a nie pytamy o rowery które chcemy kupić.

Po drugie ... ramy typu treking/cross w swojej geometrii zazwyczaj mają krótszą górną rure w stosunku odpowiedniego rozmiaru w ramie MTB.

Pozycja na treking/Cros charakteryzuje się bardziej wyprostowaną sylwetką niż w MTB (w domysle rama do XC/maraton).

Po trzecie to wyrób raczej roweropodobny z marketóe z za naszej zachodniej granicy

Pozdro

Napisano

Szukajcie a znajdziecie...

To jest ta rama wiec mi to wygląda na mtb, a rower tak naprawdę średni

http://archiwumalleg...1738650925.html

Ile chcesz wydać na "nowy" rower?

szukam crossa do 1000 zł i nie ma zbyt dużo ciekawych opcji, wiem o tym bo szukam już od miesiąca, jedynie takie wynalazki z a ok 600 zł !

ciekawe crossy używki jak patrzyłem od ok 1500 w górę są na większości portali aukcyjnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...