jasinski21444 Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 WItam dziś miałem mały duży wypadek koło przednie w czasie deszcu się uślignęło na zakręcie przy prędkości 28km/h i się przewróciem oraz otarłem. Uszkodziłem w ten sposób siodło , poprostu drucik wyszedł z otworu w którym ma być (prawidłowo na zdjęciu po lewej, źle prawy drut) . Czy da się to tam jakoś z powrotem włożyć moi kochani? \
jasinski21444 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 A dokładniej ? Wkręcić ten pręt w imadło i ciągnąć aby wszedł w otwór tak ? Tyle ze ja tam mam z centymetr może półtorej do odciągnięcia.
Kiciok Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Daj lepsze foto, bo albo ja ślepy, albo widzę tam urwany zaczep. Ja mam jakieś siodło Selle Royal (raczej z tych najtańszych) i tam mam śrubki, które się odkręca i wtedy można całość zdjąć. Nie masz takich? Może masz na zatrzaski ten plastik?
morion Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Rozumiem, że do prętów na drugim końcu nie idzie się dostać (np, odkrecająć "klapkę")? ;-) W takim przypadku pozostają rozwiązania siłowe. Kiciok mnie ubiegł ;-P
jasinski21444 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Rozumiem, że do prętów na drugim końcu nie idzie się dostać (np, odkrecająć "klapkę") Dokładnie , jest tam coś w rodzaju plastikowych nitów.
Kiciok Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Jeśli to wyskoczyło, to musi wskoczyć. Rozkręć jarzmo, chwyć tzw. żabką na tej części "środkowej" która na ostatnim zdjęciu idzie pod takim kątem \ i ciśnij w dół, może się uda. Jeśli nie, to wkręcasz w imadło i operujesz siodłem.
jasinski21444 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Próbowałem kombinerkami , spróbuję jutro żabką .
Mod Team Puklus Napisano 27 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2012 Zakręcasz pręt w imadło i rękoma łapiesz za siodełko i starasz sie to jakoś pożenić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.