Skocz do zawartości

[200-250PLN] Układ napędowy

Diline

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym zmienić części od układu napędowego i prosiłbym Was, abyście ułożyli mi listę części które będą do siebie pasować.

Mój budżet to 200-250 zł.

Podam przydatne Wam informację nt. mojego roweru.

Kaseta tył 7 rzędowa Shimano HG-30

Piasta tył Shimano FHM 510

Korba Sugino 44/32/22T na kwadrat (badziewie takie, że hej)

Suport 111,5mm (długość suportu nie ma znaczenia, bo tak mi powiedziało 2 serwisantów, w dwóch sklepach, jak to jest?)

Łańcuch nie wiem, ale jakiś HG31 ten z najniższej półki

Przerzutka przód Deore

Interesuję mnie korba, przerzutka przednia,kaseta i łańcuch.

Łączny koszt 200-250 zł, tylko prosiłbym o części z jednego sklepu !

Jeżeli zostanie trochę pieniążków, to możecie dołączyć jakieś smary do łańcucha, oliwy itp. !

Pozdrawiam i z góry ładnie dziękuję !

Napisano

korba Shimano Alivio FC-M411 42-32-22 - 105 zł

kaseta Shimano CS HG40 + łańcuch hg41 Shimano - 72 zł

jakiś tani suport żeby chociaż jeden sezon pojeżdził, wielki koszt to nie jest bo za 30 zeta dostaniesz

shimanowski, ja polecam suporty PowerPro

jakiś finish line wet lub teflonowy

wysyłka do 20zł

250 zł wystarczy i w jednym sklepie da radę kupić

Napisano

Wszystko gra tylko http://techdocs.shim...69830677434.pdf wg shimano korbie przysługuje suport 123 dla lini 50. I lancuch wzia bym jakiś lepszy nic ten hg40

Łańcuch to przeboleję, tym bardziej, że nie myślę zrobić w tym roku więcej niż 3 tyś km. najwyżej kupię następny na następny sezon, ale.....co do suportu to jeżeli u siebie teraz mam 111,5 mm to ten nowy będzie za krótki, jeżeli mówisz, że powinien być 123 mm ?

• Mod Team
Napisano

No 10mm to bardzo duża różnica. Prawdopodobnie przy takim suporcie 3x8/9 będzie szło pod dużym skosem. Przy 3x3 było by w miare równo ... tak mi sie wydaje. Będziesz zmuszony do wymiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...