Skocz do zawartości

[Amortyzator] XCR LO: problem z odkręceniem

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wziąłem się za rozkręcanie do czyszczenia bardzo prostego amorka

Nie wiem czy coś robię źle :icon_confused: , ale zastanawia mnie czemu w swoim XCR LO nie mogę do końca odkręcić korka od naprężenia wstępnego sprężyny.

Wygląda to tak: przykryty korek szmatką odkręcam żabką, no i ładnie się odkręca aż dochodzi do momentu w którym nadal kręcę a nie widać postępu by się miał odkręcić.

I przez to nie mogę się dostać do sprężyny i wykonać następne czynności serwisowe.

Wydaje mi się to dziwne, a może źle się za to zabrałem....?

Z góry dzięki za odp :thanks:

• Mod Team

NO jak jest napisane wyżej korek sie odkręca ta "większą" częścią ... A po co ty tam chcesz zaglądać? zagląda sie tylko na ślizgi i uszczelki do wnętrza goleni nie ma sensu bo tylko zepsujesz korek bo to plaski i będziesz miałaczał ze nie masz korka i gdzie kupić a tego nie idzie kupić.

NO jak jest napisane wyżej korek sie odkręca ta "większą" częścią ... A po co ty tam chcesz zaglądać? zagląda sie tylko na ślizgi i uszczelki do wnętrza goleni nie ma sensu bo tylko zepsujesz korek bo to plaski i będziesz miałaczał ze nie masz korka i gdzie kupić a tego nie idzie kupić.

Już ogarnięte. I nie mam zamiaru potem "miałczać" :P.

Dzięki koledzy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...