DejvChylonia Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Haha ; D No racja ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Duro używane jest do dostania w cenie około 300zł Nie to że coś, ale mi się wydaje że autor tematu planuje samobójstwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DejvChylonia Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Nie to że coś, ale mi się wydaje że autor tematu planuje samobójstwo... ^^ Nie tylko Tobie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Duro używane można dorwać w dobrym stanie za 200 zeta, za 350 to Duro FR 20 jak się przyciśnie można dostać i to nie rozwalone. Po za tym to miałem jeszcze jakąś nadzieje że nie chcesz się zabić. Dirt i Freeride to są dyscypliny ekstremalne co nie zmienia faktu że piękne zarówno do oglądania jak i śmigania. Jednak trzeba umieć myśleć rozważnie, bo jazda w dircie lub freeridzie na hexagonie, ani mądra ani rozważna nie jest. Nawet najlepszym, na najlepszych rowerach zdążają się wypadki, wiec jeśli wiesz o tym i mimo tego chcesz skakać na hexagonie, a boisz sie używać przedniego hebla to coś jest mocno nie tak. PS. Mój kolega wczoraj złamał rękę (obie kości przedramienia z przemieszczeniem). Na łatwej małej hopie, na której nikt nie spodziewałby się że ktoś może w ogóle zglebić. zwyczajnie miał pecha coś mu nie wyszło i akurat niefortunnie upadł, i to w cale nie z powodu sprzętu czy umiejętności, po prostu nie wyszło. Teraz wyobraź sobie że na hexagonie może "nie wyjść bardziej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Prawda jest taka ze w dircie i na składaku mozna szaleć tylko trzeba lądować idealnie bo wtedy prawie nie ma obciążeń, wystarczy przelecieć a nie daj boże nie dolecieć do hopki i robi sie nie za ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ale najpierw trzeba się nauczyć idealnie lądować, a i tak czasem coś nie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Jasna sprawa dlatego taki widelec będzie trzymał ... do czasu w najmniej oczekiwanym momencie może sobie cuś odpaść chozi mi coś pokroju xcm/xrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DejvChylonia Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Jasna sprawa dlatego taki widelec będzie trzymał ... do czasu w najmniej oczekiwanym momencie może sobie cuś odpaść chozi mi coś pokroju xcm/xrc Bo to jest normalne, iżte amorki nie nadają się do skakania ... ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ja mam revelationa i tak sie zastanawiam czy go nie za ostro traktuje czasami, wiem ze nie ale tak jakioś mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DejvChylonia Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 a co dopiero przy xcr xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Duro używane można dorwać w dobrym stanie za 200 zeta, za 350 to Duro FR 20 Chyba z rok czy dwa lata temu, teraz nic nie ma a za padła ludzie życzą sobie ogrom kasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 No cóż kryzys ... ja pamiętam jak korba SLX kosztowała równe 300zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voip Napisano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Cóż panowie, decyzja zapadła, moje fundusze zmalały gwałtownie (koniec roku, imprezy itp) zostało mi równe 200 zl. Kupuje amorek RST http://allegro.pl/amortyzator-rst-dirt-t-26-1-1-8-widelec-w-wa-i2452060912.html i nikt mnie już nie powstrzyma. Co do skakania na hexagonie odpisze wam ostatni raz, bo temat jest do zamknięcia (jeżeli to normalne forum to zamykają niepotrzebne tematy). Skacze na nim, bo innego nie mam. Do domu mam bardzo blisko, zawsze jestem z kilkoma kolegami, jak cokolwiek sie stanie albo odprowadzą do domu, albo jak to nie możliwe to zadzwonią po pogotowie... Po drugie, jak juz tu ktoś ladnie napisał, wystarczy ładnie wylądować... Skacze na swoim rowerze takie hopki, że kolesie na jakiś dobrych rowerach (ale uczący się) nie skaczą, albo skaczą dużo gorzej niż ja... Po trzecie KUPUJE NOWĄ RAMĘ !!!!! Jak mozecie tą kwestie ciągle pomijać... Po czwarte, wiem co jestem w stanie skoczyć a czego nie jestem, jak widze dropa 4m w dół to nie skacze OGAR Dodam, że nie każdy jest takim wielkim szlachcicem jak wy, srający kasą, że jak wam sie zachce to idziecie i kupujecie sprzęt do skakania od ręki. Wybaczcie nie mam takich możliwosci, bede skakał na swoim hexagonie v3 tak długo, jak to będzie możliwe.... Jak się kiedyś połamie to was poinformuje. Nie prosiłem was o pouczanie, ani o wyśmiewanie (są tacy co napisali np. ze chce popelnic samobojstwo, nie wnosząc nic na temat) I na sam koniec, macie racje, nawet najlepszym zdarzają sie wypadki, wiec to ze bede skakał na jakimś rowerku dirtowym za 4000zl, a na hexagonie nie ma roznicy, jak ktos chce to potrafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Dodam, że nie każdy jest takim wielkim szlachcicem jak wy, srający kasą, że jak wam sie zachce to idziecie i kupujecie sprzęt do skakania od ręki. [/QuOTE]Ja na swój sprzęt tyram od marca, jak na razie mam tylko ramę- więc nie mów że od tak mogę kupić sobie dowolny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 No rst ... no niby do dirtu, wazy tyle za zagina czasoprzestrzeń ale lepsze to niż xcr ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Dodam, że nie każdy jest takim wielkim szlachcicem jak wy, srający kasą, że jak wam sie zachce to idziecie i kupujecie sprzęt do skakania od ręki. To chyba kogoś pomyliłeś,bo to raczej nie ja jak i pewnie nie znaczna cześć tego forum. No chyba że składanie przez zimę i potem udoskonalanie przez cały czas uznajesz za kupowanie od ręki. Piszesz ze fundusz spadł bo imprezy itp. dlatego ja nie chodzę na imprezy i cała kasa w rower A to że niebawem kupujesz ramę to niewiele zmienia bo jest jeszcze masa części która dostaje naprawdę ostro przy skakaniu. No rst ... no niby do dirtu i mocowanie pod V-ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DejvChylonia Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 i mocowanie pod V-ki I tak boi się hamować przednim więc to nie robi.. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychal Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dirt na 19 calowej ramie ... Polak potrafi ! W tej cenie cudów nie ma, albo RST, suntour, może jakiś używany starszy marcok, ale na to trzeba już polować. Jak uda Ci się skleić na tym haxagonie whipa, podziel się filmem z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.