Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Czym przypiąć rowery na balkonie?

TataFranka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zmuszony jestem wystawić rowery na balkon, gdyż w mieszkaniu brak miejsca dla dwóch dużych rowerów.

Balkon jest na pierwszym pietrze, jest zadaszony wiec na rowery nie będzie padał deszcz. Dodatkowo zamierzam rowery przykryć pokrowcem, głownie żeby ich widok nie kusił potencjalnego złodzieja.

Zastanawiam się jedynie nad wyborem zabezpieczenia. Myślałem o wkręceniu do ściany jakiegoś takiego grubego metalowego oczka, podobnego jakich używają alpiniści do wspinaczki skałkowej i przypinanie do tego rowerów jakim grubym łańcuchem zapinanym na solidna kłódkę lub po prostu jakiś porządny U-lock.

O ile zakup dobrego U-locka chyba nie jest dość trudny, to co do rozwiązania z łańcuchem i kłódka w ogóle nie mam pomysłu gdzie szukać.

Będę wdzięczny za wszelka pomoc i propozycje.

Napisano

Znajomy kupił łańcuch w castoramie, najpotężniejszy jaki mieli, i do tego solidną kłódkę której nie rozpieprzysz młotkiem / czymkolwiek, wyszło go to 60zł za łańcuch i 30 za kłódkę, ale myśle że ulock jest bardziej sprawdzonym rozwiązaniem

Napisano

Znajomy kupił łańcuch w castoramie, najpotężniejszy jaki mieli, i do tego solidną kłódkę której nie rozpieprzysz młotkiem / czymkolwiek, wyszło go to 60zł za łańcuch i 30 za kłódkę, ale myśle że ulock jest bardziej sprawdzonym rozwiązaniem

Jak kupował to odcinali mu pewnie dużymi nożycami. Te łańcuchy są podatne na cięcie, bo niehartowane. Mają inne zastosowania. Dlatego do przypinania roweru lepiej kupic lancuch hartowany albo specjalnie do tego przeznaczony albo najlepiej ulocka.

Napisano

No to kupuj dobrego u-locka, będziesz mógł go wozić ze sobą i nie bać się o rower.

Możesz przypinać rower do barierki na balkonie, jeśli masz porządną

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...