Gość Maciek Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Witam! Zastanawiam się, czy to normalne, że dla niższych wartości ciśnienia w Suntourze Epicon, długośc wystających goleni górnych zmniejsza się? Wciąż jest to ponad 100mm, ale jednak mniej niż przy ciśnieniu powyżej 100 PSI. Pozdriawiam, Maciek
AngelOfFight Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 No pewnie, że to jest normalne. Pod wpływem twojej wagi i wagi roweru każdy amor się ugina, a im mniej napompujesz tym lżej się ugina.
Andrew Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Kolega pyta czy normalne jest to, że amortyzator jest niższy bez obciążenia. Tak, może się tak zdarzyć. Nie wiem jaka jest budowa komory powietrznej Epicona. W RSach pomaga rozciągnięcie amortyzatora - otwiera się wtedy zaworek łączący komorę pozytywną z negatywną.
Rogalik88 Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 To ja mam podobny problem tylko że u mnie epicon z 2011 roku wykorzystuje przez to około 1 cm skoku mniej. Czy da się temu jakoś zaradzić?
Piksel Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Miałem raidona i nic takiego nie występowało(a pompowałem go w granicach 50 psi), \ jest to powszechny problem w Marzocchi mx, wynika z zastosowania zbyt dużej ilości podkładek pod sprężyną negatywną.
wiew Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Tak to normalne. Posiadam Epicona, przy małym ciśnieniu pod własnym ciężarem zmniejsza się wysunięcie goleni.
Pytanie
Gość Maciek
Witam!
Zastanawiam się, czy to normalne, że dla niższych wartości ciśnienia w Suntourze Epicon, długośc wystających goleni górnych zmniejsza się? Wciąż jest to ponad 100mm, ale jednak mniej niż przy ciśnieniu powyżej 100 PSI.
Pozdriawiam,
Maciek
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.