Rowerowy1 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Siemka . Mam pytanie co do tylnego amortyzatora gdyż pierszy raz spotykam sie z takim . Tem amortyzator ma z jednej strony gwint zamiast wejścia na śrube . Sami zobaczcie . Prosze o podanie nazwy tego typu bo nie mogę nigdzie znaleźć takiego. Gdyby ktoś znalazł jakaś oferte tego amora to prosze o link
razorjack Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 to może być dowolny damper, jedynie zmodyfikowany o obejmę na gwincie według prośby producenta ramy. np. Corratec Airtech w poprzednich latach (przed 2010?) takie miał, np. dampery x-fusion
pawel13 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 ze zdjęcia według mnie mało wynika lecz to chyba rzeczywiście jakaś modyfikacja bo również się z takim czymś nie spotkałem .
PoleK Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 w różnych "pomysłach" konstruktorów występowały już różnie mocowane dampery, niektóre miały na przykład jedną stronę "podwójną" i to rama wchodziła pomiędzy a nie jak w standardzie. nie ma to chyba konkretnej nazwy, jedynie damper jest sprzedawany jako "dedykowany" do ramki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.