michalbike Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Witam! Tematy podobnego kroju pojawiają się tutaj co jakiś czas, nie jest to nowość. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, która ma z głową na trzaskania bezmyślnie kilometrów, więc zakładam ten temat Do rzeczy: planuję w wakacje dostać się z Poznania na Hel szosą w jeden dzień, no może lepiej zabrzmi - w dobę. Dystans wynosi około 380km. Wstępnie myślałem o starcie koło północy z Poznania i jeździe tak, by na mecie być koło godziny 17:00. Tradycyjnie rybka nad morzem, kąpiel, następnie powrót do Gdańska/Gdyni tramwajem wodnym (1,5 godz.) i pociągiem do Poznania (4-4,5godz.). W ubiegłym roku planowałem trasę Poznań-Kołobrzeg i udało się ją zrealizować. Robienie dystansów mnie wciąga, więc teraz w planach jest atak na prawie 400km (może trochę krążenia po półwyspie się zrobi i 400km pęknie). Żadnych konkretów nie podaję, jedynie tyle, że dobrze byłoby zrealizować to w wakacje, kiedy dzień jest długi (nie musi być najdłuższy, bo tak czy inaczej w nocy będzie trzeba jechać) i ciepły - preferuję koniec lipca/początek sierpnia. Robię rozeznanie w temacie, czy znajdą się chętni, bo samemu to taka jazda też nie należy do największych przyjemności.
miskov17 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 W tym tygodniu/następnym jadę do Kołobrzegu, jeśli nie napotkam większych problemów ze sobą i dystansem to z chęcią pisałbym się. Tylko, że dla mnie weekendy odpadają, jestem dyspozycyjny pon-czw. W zeszłym roku z Kołobrzegiem nie wyszło, trzeba to odpracować Wstępnie jaką trasą chciałbyś jechać? Chyba najsensowniej jest przez Wągrowiec/Chojnice itp To 20km zawsze można dokręcić na malcie
michalbike Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 Trasa, wg której wychodzi ~380km to: Wągrowiec, Nakło nad Notecią, Chojnice, Kościerzyna, Władysławowo. Żadnych szczegółów jeszcze nie ustalałem, jest to zbyt odległy termin, a z ubiegłego roku wiem, że wcześniej jak tydzień przed wyjazdem nie ma co planować.
Mathiu Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Jak będziesz chciał zrobić tak ze 450km to się zgłoszę A tak serio to ja mogę dać znać również kilka dni przed wyjazdem, bo sam nie wiem co będę robił w wakacje
sq3mko Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Ja też byłbym chętny tylko nie wiem czy termin mi będzie pasować i czy uda się naprawić kolarzówke po ostatnim wypadzie z fr do kołobrzegu. Jak bedziecie coś więcej wiedzieć co do terminu do się odezwę Niestety od 30.07 do około 20.08 mnie nie ma więc w tym terminie odpada, ale koniec sierpnia jak najbardziej jestem za! nawet na 500km
michalbike Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Wyjazd raczej odpada z mojej strony w tym roku. Chyba, że zaczekacie aż na MTB nadążę. Powód? http://www.forumrowerowe.org/topic/68432-poznan-szukam-kogos-do-wspolnego-pedalowania/page__st__520 od posta nr #531
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.