Skocz do zawartości

[amortyzator] fox f80 rlc problem z blokadą

kolo1

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Foxa F80 rlc i postanowiłem wymienić w nim uszczelki na Enduro oraz przy okazji olej . Problem w tym że po całej operacji nie chce działać mi blokada skoku . Tłumika nie rozbierałem - olej zalałem zgodnie z zaleceniami producenta . Zastanawiam się czy powodem nie jest jakiś paproch w tłumiku . Czy ktoś miał już taki problem ? Pozdrawiam .

Chodzi Ci o to że pokrętło trzeba ustawić w pozycji tak jakby była włączona blokada skoku ? To próbowałem nie dało rady . Mam troszkę nowszy amorek niż ten z Twojego linku ( mocowanie pokrętła blokady jest na 3 kulki ) no i ma jeszcze pokrętło na dole .

• 2 tygodnie później...

to już robiłem ( zakrecenie blokady do oporu w lewo- ustawienie pokrętła językiem w pozycji na godz 6 ) , ale nie wiem odkładnie w jakiej pozycji ma byc ta ząbkowana podkładka pod pokrętłem .

Witam .Jako że nikt nie był mi w stanie pomóc -amorek rozebrałem na czynniki pierwsze . Postanowiłem przy okazji wymienić w tłumiku wszystkie uszczelki - okazało sie powodem braku blokady była puszczająca olej jedna z uszczelek w środku tłumika przez co blokada nie trzymała .Problem więc został rozwiązany .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...