Skocz do zawartości

[rower] rower na szose problem

cubereaction

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

od 3 lat mam rower do MTB ale niespecjalnie mnie krecila jazda po terenie i rowerem do MTB jezdze tylko i WYLACZNIE po szosie. wiec zasadniczo pytanie do was powinno brzmiec jaki kupic rower kolarzowy, ale ja sie po prostu boje kupic kolazowki bo w mojej okolicy jest slaby asfalt, wszedzie sa male dziurki a mortyzacji brak, nigdy nie mialem kolazowki i w sumie o niej marze, ale najzwyczajniej swiecie boje sie o to ze wpadne raz drugi dzieciaty w dziury i bedzie po obreczy . (dziura to nie wyrwa w ziebi na pol metra ale kilu cm brak afaltu) wiec doradzcie co lepiej kupic czy te kolazowke i sie troche meczyc czy jakis baardzo lekki rower ze slabiutkim amorem jedynie na ASFALT

cena do 5k

waga 100

186 cm

PS; bardzo poobajami sie mbike i randomy ale ona sa raczej do MTB, i nie raczej a na pewno.

serdecznie prosze o porady. bo problem mam raczej nietypowy :(

Napisano

Jak z asfaltem u Ciebie jest źle to może lepiej kup crossa z dużą korbą i mocnymi obręczami (co by można szybko przez dziurki przejechać) do których włożysz jakieś cieniutkie semi slicki?

Napisano

Witam serdecznie

od 3 lat mam rower do MTB ale niespecjalnie mnie krecila jazda po terenie i rowerem do MTB jezdze tylko i WYLACZNIE po szosie. wiec zasadniczo pytanie do was powinno brzmiec jaki kupic rower kolarzowy, ale ja sie po prostu boje kupic kolazowki bo w mojej okolicy jest slaby asfalt, wszedzie sa male dziurki a mortyzacji brak, nigdy nie mialem kolazowki i w sumie o niej marze, ale najzwyczajniej swiecie boje sie o to ze wpadne raz drugi dzieciaty w dziury i bedzie po obreczy . (dziura to nie wyrwa w ziebi na pol metra ale kilu cm brak afaltu) wiec doradzcie co lepiej kupic czy te kolazowke i sie troche meczyc czy jakis baardzo lekki rower ze slabiutkim amorem jedynie na ASFALT

cena do 5k

waga 100

186 cm

PS; bardzo poobajami sie mbike i randomy ale ona sa raczej do MTB, i nie raczej a na pewno.

serdecznie prosze o porady. bo problem mam raczej nietypowy :(

a o przełajówce myslałes?

Napisano

i jedna i druga opcja jest moim zdaniem super, lekki rower do dlugich szybkich tras z amorem co by ewentualne nieruwnosci chwycil

tylko ze wolal bym kupic od razu nowy rower bez zadnych zmian bo to kosztowne albo klopotliwe jesli zaraz trzeba bedzie nowe opony sprzedawac, moze sie da tak ze od razu bedzie wszytko na tacy ? :)

ps kolo chce 29 cali koniecznie !

Napisano

ale jak to szukac na allego? nie ma takich kategorii

jest mtb i szosoowe i nic pomiedzy a wpisujac przelajowka i cross tez wyskakuje bardzo malo

"cyclo cross" możesz spróbować wpisywać też, albo "CX"

edit. nie, to jednak nie był dobry pomysł. Nic nie wyskoczyło na aledrogo pod tymi hasłami :laugh:

Napisano

ok rozumiem szukam, ale z teg oco widze i sie orietuje to najlepszy stosunek jakosc/cena ma firma mbike chyba i ta random prawda? (sa jeszcze jakies inne tego typu) bo np cube za te cene ma duzo gorszy osprzet nawet merida tez

a znow mbike i random nie maja takich rowerow jakich potrzrbuje w ofercie

w trekingu nie znalazlazlem nic poza cubem

moze polecicie cos ?

?

http://www.giant-tarchomin.pl/roweryp.php?rower=26 taki przelajowy znalazlem tylko :(

wezcie mi pomozcie ;p

Napisano

dzieki

bardziej chyba Cyclo-Cross mi podchodzi,mam nadzieje ze te grubsze kola wychwyca nierownossci w asfalcie

Cyclo-Cross

Cube Cross Race

Scott CX Comp

Centrurion Cyclocross 3000

a ktory wypada najlepiej w stosunku jakosc cena ?

i czy w pl dostane ?

ps a z granda cos warto moze ?

http://wkreceni.pl/rowery-szosowe-rower-cube-cross-race-kolekcja-2012-o_73_847.html

http://www.kastor-bike.pl/new1/rowery-scott/rowery-2011/rowery-szosowe/cx/cx-comp

ktory ma lepszy osprzet ?

korb nie maja za malych ?

opony chyba sa ok na szose plus ewentualne wychwytywanie dziurek w asfalcie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...