TrzecieKolo Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Witam, poszukuję krótkich spodenek - luźnych - z wkładką. Nie wiem jak nazwać swój styl jazdy, to pewnie coś pomiędzy xc i enduro, drobne skoki, lasy itd. Czasem wypad w góry, bike park itp. Najlepiej, jeśli będą niebieskie Jeśli mam wybierać pomiędzy mega wytrzymałością, a przewiewnością, to wolę to drugie. Oczywiście nie szukam szmaty, która się rozleci po pierwszej glebie, szczególnie, że dość często się wywalam ;( ale nie chcę też jeździć z non-stop zapoconymi czterema-literami z powodu grubych spodni. Kieszenie zupełnie mi nie są potrzebne, wszystko wożę w mini-plecaku. Biorę pod uwagę produkty Endury: - Humvee (mój faworyt na chwilę obecną) - Humvee Lite Główny problem - nie są niebieskie Wiem, że to może głupie kryterium, ale płacąc tyle za spodenki chyba mogę mieć wymagania kolorystyczne. Znalazłem też takie Foxy, kolor i krój jakiego szukam, ale cena trochę zaporowa. Poza tym o ile o Endurze słyszałem dużo dobrego ( i jestem w stanie za nie zapłacić sporo), to o spodenkach Foxa nic dobrego :/ - Fox Giant Ranger W sumie spodenki z Lidla całkiem mi odpowiadają, ale po glebie w górach szwy zaczęły się rozchodzić, i główną ich wadą jest długość, są strasznie krótkie. Możecie to przylookać na zdjęciu - Słit focia mnie . Tak więc szukam czegoś mocniejszego i dłuższego od lidlowskich. Mają tylko 48cm długości, potrzebuję czegoś w okolicach 52cm-57cm, przy obwodzie pasa 83-84. Coś doradzicie poza moimi przykładami? Dzięki i pozdrawiam.
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Proponuje Altury summit. Są niebieskie, 145plnów, czyli dość tanie. Jedyny minus ze w PL nie kupisz, za to sa w Cycle store, czyli ten minus to tak po prawdzie konieczność dosć długiego czekania na towar: ALTURA SUMMIT BAGGY SHORTS 2010 50% DISCOUNT!!!! - Ł27.49 ed/ tu masz całe niebieskie i jest więcej rozmiarów: http://www.hargrovescycles.co.uk/products.asp?category=Clothing&product=Summit%20Blue%20Shorts%20-%202012
TrzecieKolo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Znalazłem jeszcze coś takiego, ktoś coś wie o tej firmie/tych spodenkach? http://www.altura.eu/products/men/baggy-shorts/summit-baggy-shorts.aspx o hehe, nie zauważyłem Towjego posta, dzięki! Napisaliśmy o tym samym
Sol Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Bier Humvee. A kieszenie docenisz jak nie będziesz musiał za każdym ściągać plecaka żeby zerknąć na mapę
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Mam 3 pary szortów Altury i mogę polecić, dobre ciuchy, porządne materiały, dobrze uszyte, fajnie się prezentują.
TrzecieKolo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 A jak z rozmiarami? Jestem tak między M i L, bliżej L z tego co widzę. Dużo można zmienić regulacjami? edit: Te za 145pln niestety są tylko S i XXL, ale i tak nie były niebieskie No dobra, to na razie Altury wygrywają, chociaż cena troszkę spora...
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Mam w pasie tak 86cm i brałem Mki. Regulacjami w pasie można sporo zdziałać, w Mayhemach musiałem sporo ściagnać rzepy. Co do długości, zależy od modelu. Mam Gravity: http://www.altura.eu/products/men/baggy-shorts/gravity-baggy-shorts.aspx i te są krótkie, mają tylko 44cm. Natomiast Mayhemy: http://www.altura.eu/products/men/baggy-shorts/mayhem-baggy-shorts.aspx mają 56cm długości. Obie pary spodenek to Mki. Summity wyglądają na dłuższe, także myślę że będą miały długość podobną do Mayhemów.
TrzecieKolo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Hmmm, mi w pasie wychodzi jakoś 82-84cm, ale mam 184cm wzrostu, nie wiem czy M'ka nie będzie za mała. Wg. tabelki Altury M jest na pas 75-82, a L 83-89. Ale wg tej ich tabelki to długość nogi mam na XXL ;S
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Bo z tą tabelką jest coś nie tak. Właśnie zmierzyłem Mayhemy, w pasie bez ściągania gumki rzepami mają 88cm, Mka. A wg. tabelki powinne być na max. 82 .
TrzecieKolo Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Hehe, no nic, napisałem do Altury i jednego sklepu, zobaczymy czy mi przyślą dokładne wymiary.
zafkiel Napisano 27 Czerwca 2012 Napisano 27 Czerwca 2012 Zobacz jeszcze ofertę: http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/szorty-rowerowe/meskie-szorty.html Sam używam od 1,5 roku spodenek MIMO KORC i jestem zadowolony. Same spodenki są z trochę elastycznego materiału więc nic nie uciska, wkładka też całkiem wygodna.
TrzecieKolo Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 Otrzymałem odpowiedź co do rozmiarów Altura Summit, wklejam, może ktoś będzie miał podobny problem w przyszłości To mój pro rysunek: A to odpowiedź z jednego z brytyjskich sklepów: ----------------------- Size M ------------ Size L Measurement A -- 61 cm ------------ 62 cm Measurement B -- 29.5 cm ------------ 31 cm Measurement C -- 43 cm ------------ 45 cm Czyli dla mnie, pomimo 184cm, znowu wychodzi, że M będzie idealne
kenzo Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Podepnę się pod temat. Udało się komuś namierzyć szorty z wkładką żelową? Wszystko co znajduję to gąbka/pianka a niestety mam wrażliwe duspko :-( Do klasycznych "jajogniotków" nie mogę się przyzwyczaić.
Mod Team sznib Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Napisano 12 Lipca 2012 Apexy mają wewnętrzne spodenki z wkładką żelową, ale swoje kosztują: http://www.altura.eu/products/men/baggy-shorts/apex-baggy-shorts.aspx
kenzo Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Apexy mają wewnętrzne spodenki z wkładką żelową, ale swoje kosztują: Altura | Apex Baggy Shorts Cena "ciekawa" Zapomniałem dodać, że najlepiej żeby były to spodenki do kolan, te Apex'y wyglądają na dłuższe.
Mod Team sznib Napisano 12 Lipca 2012 Mod Team Napisano 12 Lipca 2012 Cena "ciekawa" bo to najwyższy model szortów Altury. Ale wkłądkę żelowa jest . Na długość są trochę za kolana: http://www.altura.eu/media/9872/dsc_9378.jpg
Mefisto Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 A co powiecie o spodniach Accenta Tanger http://www.krajek.pl/User.do?a=8&p=KrajekW668 , na Allegro chodzą jeszcze 15-20zł taniej. Warto się nimi interesować czy lepiej dołożyć do Hummvee Endury?
A7x Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Zna ktoś może wymiary Humvee Lite ? Poszukuję fajnie wyglądających szortów, z dobrej jakości materiałów i w sumie byłem zdecydowany na Humvee, ale moim zdaniem są za długie. Rozmiar, jaki by na mnie pasował, to M przy wzroście 173 cm i takie są ich wymiary: SZORTY Hummvee M Obwód w pasie: 76-90cm Długość całkowita: 57cm Długość nogawki od kroku: 33cm U mnie wychodzi to praktycznie za kolano, co mi się zupełnie nie podoba. SINGLETRACK są w tym rozmiarze 3 cm dłuższe... Czy może ktoś polecić dobre szorty, które są ciekawie uszyte (coś na wygląd singletrack- z dodatkami), wygodne i oddychające, a jednocześnie nie są takie długie ? Nie wiem, może wymagam cudu, ale w tej cenie wydaje mi się, że spodnie powinny spełniać te założenia...
Juraleona Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Humvee Lite posiadam i prawdę mówiąc... Gdybym mógł, brałbym podstawowe. Przewiewność jest świetna, materiał pomimo grubości może 2 włosów mógłby pewnie przetrwać o wiele więcej niż szlif po kamieniach. Na tyłku jest cordura, chyba najbardziej pancerna wstawka jaka może być, dzięki niej także nie wycierają się od siodła (za to one wycierają siodło). Skoro są takie super, to czemu nie? Bo po prostu mi nie leżą w guście:) Wolałbym całkiem pancerne Humvee w podstawowym wydaniu, z zawrotem kieszeni i bajerów. PS. Jeżeli ktoś będzie miał ochotę to na PW można pytać o rozmiar.
Darek14 Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Humvee Lite przymierzyłem i natychmiast z nich zrezegnowałem - zupełnie nie odpowiadał mi fason, czułem się jakbym założył firanę. Kupiłem Humvee i jestem z nich bardzo zadowolony. Dwa sezony były używane ze sporą częstotliwością i nadal są w doskonałym stanie. Obecnie używam ich rzadziej bo częściej jeżdżę w obcisłych. Mam 182 cm wzrostu, noszę rozmiar L tych spodenek i uważam, że długość jest idealna. Tym bardziej, że w pozycji rowerowej spodenki sie podciągają i staje się krótsze. Mam również Singletracki i one są krótsze, a nie dłuższe. Humvee są zdecydowanie bardziej uniwersalne, mają więcej kieszenii lepiej oddychają. Singletracki są z Cordury i przy upale można się w nich zagotować.
Kenzie Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Nie będę zakładać nowego tematu więc podłączę się tutaj. Tak czytam i czytam te Wasze wypowiedzi, śledzę rozmiarówkę i doszedłem do wniosku, że jeżeli chodzi o mnie (193cm wzrostu przy szczupłej talii) to będzie ciężko z doborem wyżej wymienionych spodenek na moją osobę. A te Endury bardzo za mną przemawiają...
SteveY Napisano 16 Lipca 2012 Napisano 16 Lipca 2012 Ja też dołączę do ochów i achów na temat Humvee. Używam od maja, fajne z wkładką na rowerze, równie fajne albo i nawet fajniejsze bez wkładki jako zwykłe szorty. Cały urlop w nich przełaziłem Właściwie to już się zdecydowałem na kupno również wersji long. Acha, no i kolor niebieskawy też przecież jest (no bardziej może stalowy niż niebieski ale zawsze... Co do przemiarki to jeden ze sklepów internetowych umożliwiał zamówienie dwóch rozmiarów i zwrot niepasującego. Nie wiem czy można tak linka bezpośrednio walnać?
Kenzie Napisano 17 Lipca 2012 Napisano 17 Lipca 2012 lor niebieskawy też przecież jest (no bardziej może stalowy niż niebieski ale zawsze... Co do przemiarki to jeden ze sklepów internetowych umożliwiał zamówienie dwóch rozmiarów i zwrot niepasującego. Nie wiem czy można tak linka bezpośrednio walnać? Dawajta ten link Panie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.