Maverick125a Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam! Mam do wyboru te dwa kola, ceną nie rożnią się za bardzo, jakościowo; nie wiem bo nie używałem. Potrzebne jest mi jest sam tył. Dojeżdżam głownie do szkoły. Dziennie mniej więcej ~60km. zdarzają sie krawężniki i jakieś tam nierówności. Kolorystycznie jestem za Swift arriv lecz nie chodzi o wygląd dlatego wy mi doradźcie co mam wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Taurus 36 otworów szprychy 2mm nie mam zastrzeżeń koło tylne, bardzo trwałe. Obręcz dość ciężka. ale chyba lżejsza od tej drugiej... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick125a Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedź. A czy pod to koło podejdzie oponka 700x23c? I czy spokojnie będę mogl założyć wolnobieg 5-6rzędowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Po nazwie samej obręczy nikt Ci nie powie czy wejdzie tam wolnobieg 5 czy 6 rzędowy, do tego musisz podać model piasty, a i tak do praktycznie każdej z gwintem go zamontujesz. Osobiście polecam Ci accenta roadrunnera, tani, mocny i o wiele lżejszy od tych co podałeś. Stożek jedynie nieco niższy jeżeli będzie Ci to przeszkadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Tak naprawdę wszystkie trzy obręcze są podobnej jakości, do żadnej nie można się bardziej lub mniej przyczepić. Ja polecam Ci swift arriv 30mm, jeżdzę już na nich drugi rok, są tak samo wytrzymałe jak pozostałe ale z tego co pamiętam to są tańsze -ja płaciłem chyba po 43zł za sztukę, tylko uważaj żebyś nie kupił szerokiej trekingowej, tylko szosową. Do tego arriv jest trochę lżejsza od konkurentek, moje ważą miedzy 550 a 560 gram sztuka, a tamte jakoś pod 600 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magik2208 Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Sa jeszcze alexy - np R500, lekkie, twale o tanie. Dojezdzasz do szkoly 30km w strone rowerem? To moze nie jestem nienormalny jednak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.