Skocz do zawartości

[Amortyzator] SR Suntour SF8-M2025 - "zmiękczenie"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem córce nowy rower Giant Areva 2 24". Przedni widelec to SR Suntour SF8-M2025. Mam świadomość, że to podstawowy, sprężynowy model i nie należy się po nim wiele spodziewać, ale jak już jest to niech chociaż trochę popracuje:-) Rower ma przejechane może z 2 km po parku. Problem jest następujący: jest dosyć twardy nawet jak dla mnie (90 kg) a dla córki jest ekstremalnie twardy (30 kg). Istnieje możliwość "zmiękczenia" amortyzatora?

Z góry dziękuję za podpowiedzi,

Pozdrawiam!

Witam,

Z danych, które znalazłem na stronie producenta wynika, że posiada on 1 sprężynę w prawej goleni (siedząc na rowerze). Podsumowując pozostaje wymiana sprężyny... I tu znowu problem, bo niestety nie znalazłem zamienników.

Pozdrawiam.

• Mod Team

To jest nowy rower ?? Jak używany trzeba rozebrać wideł i go przesmarować. Można by sie szarpnąć i kupić Taki Allegro o ile rura sterowa ma odpowiednią średnice.

Albo poprostu kupić zwykły sztywny widelec bo praca taka sama a ponad 2 lub nawet 3 razy lżejszy będzie i córce będzie lżej.

Tak, rower jak i amortyzator są nowe. Wiedziałem, że będzie kłopot z "amortyzatorem", dlatego pytałem o ewentualną wymianę na inny model i dopłacenie tylko różnicy, ale że jest dedykowany do roweru, "bo jest w wyjątkowym kolorze liliowym w turkusowe wzorki/kwiatki" (nazwy kolorów znam od żony:-) nie było takiej możliwości. Z pewnością go wymienię, ale dopiero jak się trochę zużyje.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...