Synergy Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Mam pytanie czy jest możliwe nagwintowanie mufy suportu? I czy wykoują to serwisy rowerowe (oczywiście takie wyzszej półki). Gwint w moim rowerze został wytarty i lata suport w prawo i lewo. Mechanizm korbowy niestety mam niższej półki i jeszcze jedno pytanie czy są takie suporty które mają gwinty zachaczające o brzeg z obydwu stron? Jeżeli tak czy możecie podać jakie, najlepiej tak z półki alivio, deore lub cały mechanizm korbowy.
Synergy Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Mam pytanie czy jest możliwe nagwintowanie mufy suportu? I czy wykoują to serwisy rowerowe (oczywiście takie wyzszej półki). Gwint w moim rowerze został wytarty i lata suport w prawo i lewo. Mechanizm korbowy niestety mam niższej półki i jeszcze jedno pytanie czy są takie suporty które mają gwinty zachaczające o brzeg z obydwu stron? Jeżeli tak czy możecie podać jakie, najlepiej tak z półki alivio, deore lub cały mechanizm korbowy. czy nikt nie miał takiego problemu?
Rulez Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Nagwintowanie jest możliwe i dobry serwis powinien mieć gwintownik, jednak służy on tylko do poprawienia gwintu. Jednak jeśli mufa suportu jest tak rozbita to naprawa ramy przekroczy jej wartość i trzeba do tego nie serwisu tylko zakładu obróbki skrawaniem.
Mod Team michuuu Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Można pobawić się w uzupełnienie brakującego materiału dwuskładnikowym "CX-80 Autoweld-spawanie na zimno" i wtedy dać do gwintowania. Albo po nałożeniu kleju na gwint mufy posmarować suport olejem i wkręcić, gwint powinien się odwzorować. Pewniejszy sposób pierwszy.
Synergy Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Dzięki za pomoc, ale najpewniej będzie jak zostanie wykonana stalowa tuleja do mufy koszt ok 80zł, a parę gram więcej nic nie znaczy.
Mod Team michuuu Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 A jaką masz grubość ścianki mufy że można wstawić tuleje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.