Skocz do zawartości

[mufa suportu] Nagwintowanie mufy, wymiana suportu

Synergy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy jest możliwe nagwintowanie mufy suportu? I czy wykoują to serwisy rowerowe (oczywiście takie wyzszej półki). Gwint w moim rowerze został wytarty i lata suport w prawo i lewo. Mechanizm korbowy niestety mam niższej półki i jeszcze jedno pytanie czy są takie suporty które mają gwinty zachaczające o brzeg z obydwu stron? Jeżeli tak czy możecie podać jakie, najlepiej tak z półki alivio, deore lub cały mechanizm korbowy.

Napisano

Mam pytanie czy jest możliwe nagwintowanie mufy suportu? I czy wykoują to serwisy rowerowe (oczywiście takie wyzszej półki). Gwint w moim rowerze został wytarty i lata suport w prawo i lewo. Mechanizm korbowy niestety mam niższej półki i jeszcze jedno pytanie czy są takie suporty które mają gwinty zachaczające o brzeg z obydwu stron? Jeżeli tak czy możecie podać jakie, najlepiej tak z półki alivio, deore lub cały mechanizm korbowy.

czy nikt nie miał takiego problemu?

Napisano

Nagwintowanie jest możliwe i dobry serwis powinien mieć gwintownik, jednak służy on tylko do poprawienia gwintu.

Jednak jeśli mufa suportu jest tak rozbita to naprawa ramy przekroczy jej wartość i trzeba do tego nie serwisu tylko zakładu obróbki skrawaniem.

• Mod Team
Napisano

Można pobawić się w uzupełnienie brakującego materiału dwuskładnikowym "CX-80 Autoweld-spawanie na zimno" i wtedy dać do gwintowania.

Albo po nałożeniu kleju na gwint mufy posmarować suport olejem i wkręcić, gwint powinien się odwzorować. Pewniejszy sposób pierwszy.

Napisano

Dzięki za pomoc, ale najpewniej będzie jak zostanie wykonana stalowa tuleja do mufy koszt ok 80zł, a parę gram więcej nic nie znaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...