MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Od siebie polecam Rogelli Basic De Lux, ja jestem bardzo zadowolony i sporo osób na forum chwali. Albo Lugo bo choć droższe to przewiewniejsze i z tego co kolega mówił wkładka się nie "ubije" po jednym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezrok Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Od siebie polecam Rogelli Basic De Lux, ja jestem bardzo zadowolony i sporo osób na forum chwali. Albo Lugo bo choć droższe to przewiewniejsze i z tego co kolega mówił wkładka się nie "ubije" po jednym sezonie. Zamówiłem właśnie Rogelli jako drugą parę gaci, wersja na szelkach. Mając na uwadze Twoje boje z rozmiarami wziąłem 'L' majac 'M' z 4F. Przyjdą koło środy to złożę meldunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandw1 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Mi dziś przyszły Rogelli Lugo XL, mam 193cm, 80cm w pasie. Wkładka faktycznie mogłaby być trochę bardziej z tyłu, ale siadłem na rower i leży chyba dobrze między tyłkiem a siedzeniem, ale nie miałem jeszcze okazji się przejechać. Szelki wydają się odpowiedniej długości, jedynie nogawki lekko przyciasne, mam duży obwód ud - rozciągnie się trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Cześć chciałbym nawet kupić jakieś lepsze spodenki Myślę nad modelami z wkładką żelową od Rogelli: ROGELLI PONZIO ROGELLI PONZIO - męskie spodenki rowerowe na szelkach, COOLMAX GEL - MikeSport.pl ewentualnie ROGELLI LUGO http://www.mikesport...oolmax-gel.html Podobają mi się Ponzio najbardziej. Wysłałem do sklepu zapytanie o rozmiarówkę i napisali że proponują L. moje wymiary: wzrost: 174cm klata: ~95cm może i więcej ciut, brat mierzył nie wiem czy się nie pomylił z wysokością bo zdawało mi się że miałem około 100cm pas: ~88-90cm uda: 61cm waga ~80kg Może z autopsji ktoś powiedzieć czy brać tą L-ke czy lepiej kupić XL która jest niby na pas 96cm a L-ka na 90cm. Jak się sprawują wasze spodenki po waszym okresie użytkowania i który macie model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Jeżdżę w Basic De Luxe jak pisałem wyżej i jestem bardzo zadowolony. Po 2 miesiącach oznak zużycia brak, no może wkładka już się powoli zaczyna ubijać albo mam tylko takie wrażenie. W pasie mam 90cm i dopiero w XL czuję się komfortowo i wkładka układa się wygodnie pod tyłkiem, w L-ce musiałem ją wciskać pod tyłem a dodatkowo przy 180 wzrostu szelki w L-ce były nieco przykrótkie. Ciężko wybadać, trzeba przymierzyć na dupę. Brałbym Lugo, mają przód nogawki z siatki i kieszonkę na plecach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Wiesz ja chciałbym pojeździć jeszcze teraz, to pewnie biorąc LUGO przez siatke by mi nogi przewiewało za mocno, a chciałbym bardziej uniwersalne spodenki . Ze sklepu mi pisali, że L-ka powinna być dobra na mnie... a czytałem też ten cały wątek i inne i pisaliście, że lepsza XL bo mamy podobne co niektórzy wymiary. Więc zrobiłem tak że kupiłem: 2szt. spodenki PONZIO L i XL http://www.mikesport...oolmax-gel.html + nogawki Rogelli Softshell rozmiar L/XL http://www.mikesport...-softshell.html i wysyłkę od 350zł mam za darmo. Dałem za całość 402zł Co daje mi jakbym kupił jedną parę spodenek to 10zł bym musiał na poczte zapłacić, a tak to mam za darmo do siebie wysyłkę od 350zł, a tak to zmierzę 2 pary i , i tak zapłacę te 10zł, ale już będę miał 2 rozmiary zmierzone bez ryzykowania i odsyłania kilka razy Mam nadzieję, że będą dobre któreś spodenki i że od razu nogawki też bo nie chciałbym ich zwracać albo wymieniać, tylko aby odesłać po zmierzeniu jedną parę spodenek. Spodenki i nogawki przetestuje w piątek-niedziela jak będę miał wolne, może zrobię w sumie ponad 200km, to naskrobie coś o nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 wszystko do mnie doszło, się zgapiłem w regulaminie i jak anulowałem jedną pozycję zamówienia to automatycznie mi według regulaminu zmniejszyła się kwota zakupu i gratis w postaci darmowej wysyłki został mi zabrany przy zwrocie no ale trudno chociaż przymierzyłem 2 rozmiary L i XL. Jednak obsługa sklepu miała rację co do rozmiarówki. L-ka na pierwszy raz jak w mieszkaniu siadłem na siodełko to akurat się układała wkładka, przy XL to musiałem się wiercić na siodełku żeby dopiero mi było wygodnie i wkładka taka jakby za duża, spodenki luźniejsze. W końcu zdecydowałem że najbardziej mi L pasi, zrobiłem 10 minut jazdy na rowerze i bardzo dobrze, to postanowiłem chwilke jeszcze przy okazji XL sprawdzić i potwierdziło się że za duże i wkładka przy siadaniu się tak nie układała "domyślnie" gdzie ma być. W końcu w L-ce i nogawkach pojeździłem, dosyć w miare ciepło mi było. Pojechałem na taki wypad grupowy 126km, było dosyć zimno i bardzo silny wiatr, nogawki dały radę i do ich wysokości nie zmarzłem teraz, ale gorzej wyżej bo jak mi przewiało górne partie to co chwile mi się sisi chciało co do wkładki, musiałem kilka razy się poprawiać i czasem na chwile z siodełka wstawać bo z lekka niewygodnie się robiło, ale ogólnie było znośnie jak na nowe spodenki i w sumie nowe siodło Selle Italia Max Flite Gel Flow. Ostatnio zamówiłem sobie komplet termoaktywny Brubeck Dry i mam nadzieje że jak dojdzie to się sprawdzi jako termiczna ochrona. Spodenki Rogelli Ponzio są z dosyć cienkiego materiału, pewnie na wiosna/lato będzie przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.