Skocz do zawartości

[opona] Schwalbe Smart Sam

tomiz1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mam zamiaru pytać ani o ścieralność czy przyczepność.

Interesują mnie faktyczne wymiary Smart sam'a 26x2,25 przy ciś ok. 2,5 bara, wraz z kostkami. Wysokość balona jak i szerokość.

Marzy mi się, ale nie jestem pewien czy ją "wcisnę" :teehee:

Napisano

Drutówka (taka, z jaką sprzedawali Cube Acid mk. 2011) ma jakieś 55 mm wysokości. Szerokości też coś kole tego (z klockami może być nieco więcej).

Napisano

Ja tylko przetrawiam informacje, że jeśli wysokość z pomiaru to około 55mm, a szerokość "coś koło tego" to bezpieczniej może założyć katalogowe 57mm niż 55mm ;)

Przy SS 28x1.75 w pomiarze (46mm) i katalogowo (47mm) różnica wypadła tylko 1mm. :thumbsup:

Napisano

Wysokość Smart Sama w wersji drucianej 26x2.25 mierzyłem w piątek czy sobotę, suwmiarką. Znajoma kupiła liczniczek, trzeba było obliczyć obwód koła. Stąd też owe 55 mm wzięło się wyłącznie z mędrca szkiełka i oka.

Na marginesie (inny producent, inna guma, ale przykład dobry): mam ja sobie Continentala X-King 29er 2.4; katalogowo powinna mieć 60 mm. Co ciekawe brakuje jej 4-5 mm do rozmiaru katalogowego.

Napisano

Sporo osób potwierdza, że Conti jest mniejsze niż wynika to z rozmiaru. Sam się zastanawiam czy na przód swojej cross'ówy nie upchać SS 2.1 albo RK 2.2

Katalogowo SS 54mm, a RK 55mm - rzeczywistych rozmiarów nie udało mi się jeszcze niestety znaleźć.

Napisano

Wybaczcie, że pod swoim.

Oponki dotarły :laugh:

Więc...przy ciś 2,5 bara wymiary są następujące

Smart Sam 2.10 szerokość 54mm wysokość 49mm

Smart Sam 2.25 szerokość 58mm wysokość 55mm

Napisano

Smart Sam 2.10 szerokość 54mm wysokość 49mm

U mnie ten (mam zwijane, na obręczy o wewnętrznej szerokości 19 mm) drugi parametr jest znacznie większy.

Napisano

U mnie 49mm wyszło na obręczy 19mm, nie pamiętam dokładnie, ale na 17mm było inaczej (chyba więcej)

W obu przypadkach drut.

Napisano
U mnie ten (mam zwijane, na obręczy o wewnętrznej szerokości 19 mm) drugi parametr jest znacznie większy.

Podaj proszę ile wychodzi ten SS 2.1 u ciebie na 19mm obręczy - mam tak jak wy tę samą szerokość obręczy i mierzę czy upchne ją u siebie z przodu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...