Linus Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Czy ktos mial juz stycznosc z spinkami do 11 rzedowych lancuchow campy? Nie chodzi mi o piny do laczenia lancucha ale o spinke (chociazby taka jak do srama) np: http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=1646&&id_pod_kat=&&id_kat=&&id_pp=0. Jezeli dziala tak samo jak wspomniane wczesniej spinki srama to z przyjemnoscia wyloze te 49zl bo czyszczenie lancucha szczoteczka do zebow to jakis koszmar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Nie wiem dokładnie o co pytasz ale są dwie sprawy: 1) Formickiego już na wejściu sobie odpuść, 2) Z tą spinką czyszczenie łańcucha to bajka, łapiesz z dwóch stron, przesuwasz do środka i łańcuch rozpięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 1) Dlaczego? 2) Chodzi o to zeby spinka dzialala jak w lancuchach srama, rozpinasz - czyscisz - spinasz - smarujesz - jezdzisz i tak do smierci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/110474-sklep-formicki-bike/page__fromsearch__1 plus odradzam z własnego doświadczenia. Co do drugiej kwestii to chodzi Ci o żywotność? Tego Ci nie zagwarantuję ale myślę, że trochę to przetrwa więc możesz bez obaw taką spinkę brać. Szwagier miał taką i nigdy problemów z nią nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 chodzi o to ze na opakowaniu jest non re-usable - czyli po rozpieciu spinki nie mozna jej uzyc ponownie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Jak już mówiłem, szwagier taką miał w jakimś górskim rowerze i nie było z tym problemu. Dziwne z tym co jest na opakowaniu, przecież po to jest spinka żeby ją rozpinać i spinać a nie męczyć się ze skuwaczem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 "szwagier" jezdzi na 11s lancuchu w mtb? Linus faktycznie kmc podaje, ze nie jest to spinka do wielokrotnego uzytku. Niemniej ludzie uzywaja jej wielokrotnie rozpinajac. Sciaga sie ja duzo ciezej niz z szerszych lancuchow. Potrzebne bedzie dedykowane narzedzie lub obcazki. Ale do lancucha campy 11s mozesz uzyc spinke kmc 10s. Dziala bez zadnych problemow, jest "oficjalnie" wielokrotnego uzytku i latwo sie ja sciaga, palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Nie, jeździł na 10s w MTB, fakt że to dwa różne produkty. Chodziło mi o taką jaką podajesz w dalszej części posta, jako że budowa taka sama to i raczej też przy wielokrotnym ściąganiu powinno być tak samo. Czyli mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 do lancucha campy 11s mozesz uzyc spinke kmc 10s. Dziala bez zadnych problemow, jest "oficjalnie" wielokrotnego uzytku i latwo sie ja sciaga, palcami. ooo dzieki, takiego info potrzebowalem i jeszcze jedno pytanie zeby sie upewnic, skoro juz kombinujemy ze spinka 10s do lancucha 11s, bede potrzebowal spinki do lancucha campy (Allegro) nie do shimano (Allegro), right? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.