Skocz do zawartości

[Hamulce] Shimano BR M416 co o nich sądzicie ?

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy z jaka tarcza, ale nie da rady wyrzucic Cie przez kierownice. Mialem taki sam seryjnie i po pol roku zmienilem na avida bb7. Ogolnie nie jest zle do normalnej jazdy wystarcza, lecz w deszczu praktycznie brak hamowania, porownojac z avidem, bo zmienilem tylko sam zacisk, tarcza jest ta sama shimano.

• 1 miesiąc temu...

Bez przesady że są takie nie skuteczne w deszczu. Ja mam te hamulce tyle że w Evado 1.2 kilka razy dało rady podnieść tył w deszczu.Moja waga to 53kg i może dlatego ;) Ale jak na mechaniczne to nawet dobre.Nadają się do normalnej jazdy lecz jeśli chcesz mocniejsze to Avid-y :)

Te hamulce mają hamować czy wyrzucać Cię przez kierownicę? Jeśli to drugie to polecam jakiś pręt wsadzać każdorazowo w szprychy:)

A tak na poważnie to nikt Ci na to pytanie nie odpowie bo to zależy od wielu czynników np tarcze, klocki, warunki,waga itp. Jeśli masz okazję spróbuj przejechać się na tym rowerze lub na innym z tymi hamulcami i sam ocenisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...