Lomeltor Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witam , tak się zastanawiam czy mojego Pike'a 409 z u-turnem da się przerobić na wersję Dual Air. Na allegro pojawiła się właśnie takowa sprężyna. Co o tym myślicie? Dało by rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Może linka poprosimy 409 to chyba sprężyna a nie powietrze wszystko się da przerobić Kwestia ceny i opłacalności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Może linka poprosimy 409 to chyba sprężyna a nie powietrze wszystko się da przerobić Kwestia ceny i opłacalności Proszę bardzo: http://allegro.pl/sprezyna-powietrzna-dual-air-do-rock-shox-pike-i2438613449.html . No właśnie o opłacalność też się zastanawiam. Bo jeśli byłby to tylko koszt tego z allegro to szło by w miarę zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Jak masz 409 czyli sprężynę i długo i intensywnie używany może się zdarzyć że nie będzie działać bo komora ma parę rys od sprężyny Jak komora ze sprężyną jest spoko to będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Tak też przypuszczałem. Amor w sumie stary bo chyba 2007 - ale za to sporadycznie używany przez kumpla, potem ze 2 lata leżał nie używany, i teraz ja mam go drugi rok. U mnie SAG wynosił 20mm, wykorzystywałem może z 70% soku (dlatego też chcę to przerobić na Dual Air). Jedynym rozwiązaniem będzie po prostu rozkręcić i sprawdzić jak to wygląda w środku. Zastanawia mnie tylko część techniczna: czy będę potrzebować coś jeszcze, prócz tego co jest na aukcji ? Jakieś uszczelki, podkładki czy cokolwiek innego. W aukcji np. jest napisane, że pokrętło u-turn'a da się przerobić pod wentyl. Prawda To? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.