DrOetker Napisano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Czołem! Tarcze zostały wysłane do zainteresowanych. Na PW poszły nr przesyłek, coby śledzić tor lotu Niech tarcze długo służą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Serdecznie dziękuję, panie Doktorze, za receptę na szczęście i długowieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 mam dwa komplety zębów i nie oddam ich byle komu Dziękuję. Bardzooo Ładne! i z implantami żeby przykręcić korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Ja też już mam, chociaż na razie tylko w formie awizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 A moja to nawet zawisła na Eugeniuszu. Zastanawiam się tylko, czy jej nie wypolerować, bo trochę mi się gryzie z innymi srebrnymi świecidełkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Do opony pasuje, poka calosc Edytowane 24 Stycznia 2018 przez Rysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Cierpliwości, czekam na adapter do hamulca. Okazało się, że te które mam, nie pasują. Cyknę coś w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Chce taką kete! Jedna z ładniejszych Gienkowych ram to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Wcześniej napomknąłem coś o wypolerowaniu tarczy. Poszukałem specyfikacji tej zębatki i znalazłem info, że to CrMo 4130. Podejrzewam, że to będzie korodować po usunięciu tej czarnej warstwy. W jaki sposób zatem to zabezpieczyć? Jakaś powłoka galwaniczna? Na rynku są wersję tej zębatki w sreberku, więc zakładam, że się da. 2 godziny temu, akkwlsk napisał: Chce taką kete! Jedna z ładniejszych Gienkowych ram to jest. W tajemnicy powiem, że to był deal życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 5 godzin temu, akkwlsk napisał: Chce taką kete! Ten łańcuszek przetrwa potopbrexitzimenuklearnailudzkągłupotę Również polecam. Tak po prawdzie to mam chyba jeszcze jedną, nieodpakowaną, kupioną nazaśpotem... Ale raczej nie planuję odsprzedawać... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 https://www.erowery.pl/lancuch-wippermann-connex-bmx-1g8 Łańcuch jak najbardziej do kupienia w PL. I za ludzkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Stycznia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Dobra cena, bardzo dobra. Lepsza niż w UK Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 96 ogniw?! To dwa kupic musze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Helllou No łancuch cudny i trwały ale po jakiego grzyba katować nim wąskie zębatki? jeździć to jeździ ale nie po to są szerokie żeby się marnowały dziury między ogniwami, dla mnie to totalne zaburzenie "szeng fuji" zjadłem kiedyś 53 zęby waskiego Campagnolo i do dzisiaj mi się śnią takie cieniutkie biedne. Porządna stalowa singloblatozebatka 47 z, z wczesnego ddr ma nawet metalową kryzę poniżej rekinich zębów podpierającą w domyśle obwód łanćucha i usztywniającą okrąg. Takie rowery to mogły półżycia własciciela służyć w ruchu do fabryki czy na pociąg dzień po dniu... takie fajne zęby dostalismy od Doktora, że z moim łancuchem wąskim tylko jadą co ząb drugi, czyli z łancuchem szerokim trzeba o ząb inaczej założyc to się narow wide dostosowuje i zamiast narrow można mieć łancuch wide? ??? Ale jak już ktoś ma szerokie i przód i tył to taki łancuch to ambrozja, tenis w porcie, miód paulina, ile bylejakich łancuchów szerokich mi się rozciągało kiedyś jak Wichrowałem po mieście.... cebulionów wtedy na takie wynalzaki z BmX nie mialem bo 53x20 kazało mieć długie łancuchy czyli trzeba było kupić dwa na raz, na co się nie zdecydowalam, a potem potem na torze się już na zawsze zniechęciłem do szerokich ale z powodu halasu, wibracji, nie lubię tego w szytkach jak mi coś terkocze, piast z halasem też nie lubię Taki ja. czeinść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 (edytowane) 9 godzin temu, Rysz napisał: 96 ogniw?! To dwa kupic musze?! Kup jeden, a drugi na spółę z akkwlsk 9 godzin temu, itr napisał: No łancuch cudny i trwały ale po jakiego grzyba katować nim wąskie zębatki? jeździć to jeździ ale nie po to są szerokie żeby się marnowały dziury między ogniwami, dla mnie to totalne zaburzenie "szeng fuji" Racja, ale podsumuję to krótko i zwięźle tym oto obrazkiem: SINGLOWANIA, i muszę przetestować różne patenty, żeby to wspomniane szeng-fuj osiągnąć. Na razie mi to nie przeszkadza, a jak będzie za jakiś czas, to zobaczymy... 9 godzin temu, itr napisał: z łancuchem szerokim trzeba o ząb inaczej założyc to się narow wide dostosowuje i zamiast narrow można mieć łancuch wide? ??? Przeszło mi takie rozwiązanie przez myśl. Przetestuję. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Ja się na wielu rzeczach nie znam, i jestem publicystyczny głównie, single mnie zupelnie nie pociągają, wieć nie bierz moich utyskiwań w skali atomowej bo to jedynie leciutka bryza marudy Jestem neoliberałem napędowym i zalecam wolność zapętlenia w okowy z łanćuchów, sam w zasadzie mam tylko potrzeby na ostro. I nie ukladam łancucha z wąskich wafelków na torcie podczas zlotow bezprzerzutkowców :))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Właśnie Mareczku, Ty tam z tym swoim nikłym doświadczeniem to się w ogóle nie odzywaj najlepiej. Jak kogoś złapie chęć na jeżdżenie na ostro, w terenie, bez hamulców, to wtedy Cię zawołamy Łańcuch chcę, ale go nie kupię bo się to po prostu nie kalkuluje jak zacznę zrywać KMC z410hx to wtedy pomyślę o apgrejdzie. Ale wygląda kozacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 2 godziny temu, itr napisał: nie bierz moich utyskiwań w skali atomowej bo to jedynie leciutka bryza marudy Tak to wyglądało?! Nie, no, nie miałem nawet takiego zamiaru. A wracając do mojego składaka... Ustawiłem sobie idealnie linię łańcucha, a mimo to ściąga mi go do wewnętrznej strony tylnej zębatki. Czy to normalne w przypadku konfiguracji wąskich zębów z szerokimi ogniwami, czy jednak mam gdzieś szukać problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 W takim razie nie jest idealnie Szerokie ogniwa trochę się bujają prawo/lewo zanim się ułożą na zębatce ale jak ściąga Ci w jedną stronę to nie jest ideolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 ... i być nie musi, po to właśnie masz szeroki łańcuch na wąskich zębatkach. Mniej doktoryzowania, więcej jeżdżenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 11 minut temu, akkwlsk napisał: Mniej doktoryzowania, więcej jeżdżenia! Już za chwileczkę, już za momencik. 56 minut temu, MikeSkywalker napisał: W takim razie nie jest idealnie Suwmiarka mówi mi, że jest. Chyba, że różnica tkwi w mikronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Nie patrzyłem nigdy na suwmiarkę tylko łańcuch, i to jak układa się podczas jazdy. Czasem wydawało się że jest ideolo ale albo ściągało go na bok albo całkiem spadał. I korekcja linii łańcucha pomogła. Nad doktoryzowaniem nie myślałem, robię to w innej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Jest jescze opcja, ze kolo lekko krzywo w hakach siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Krzywo koło w hakach, albo linia łańcucha dopupy... Ewentualnie haki nierównolegle i nieprostopadle ustawione. Pamiętaj, ze masz haki dla półgłówków. To trzeba równo ustawić, nie ma letko... A utyskiwań Marka nie słuchaj, bo pod IG8 to nie ma dostatecznie drubych blatów, aby ogniwa całe były wypełnione. U mnie na niby jednobiegowym, 1/8 cala też jest luzik. No ale łańcuch jak po zjedzeniu walizki viagry Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 no ja to tak melodramatyzuję ale tu jest stal i to trochę poprawia stan wyjściowy chociaż o nArow wAjt nie wiem za dużo i jak to się bedzie toczyć po wstepnym ułożeniu ( jak długo) nie mam pojęcia, ogólnie po prostu życia za mało żeby pod swoimi nogami sprawdzać kombinacje, i ja dla Was testuje łancuchy 8 albo 9 s Ta korba z bolesnej dla mnie lasu bydgoskiej śliwy jest u mnie acentryczna i pulsuje na niej łańcuch, nawet teraz z tą stalową nową zębatką, to tłumaczy moje figo fago w krzaki, bo tam było, koincydencja zakonczona katastrofą lotniczą; i luz na osi i lekko ścięty ząbek i wszystko złożyło się w dełańcuchację na dziurach bez napinania nogami Linię łańcucha sprawdzam linijką przyłożoną do blatu długą, i patrzę gdzie ta linijka biegnie. I czasem nie tam gdzie się innymi patrzeniami wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi