Roballinho Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 51 minut temu, akkwlsk napisał: Nie wiem, czy banless się jeszcze bawi w takie rzeczy, Chyba nie, wydaje mi się, że to był jednorazowy strzał. Ta zębatka, z tego co pamiętam, była dość droga i pewnie dlatego zakończyła żywota. Raczej przypilnuję tego on-one'a, bo nic tańszego nie znajdę. Co ciekawe, wersja z 34 zębami jest już w ludzkich pieniądzach - £15. Pozostaje mi poczekać, aż 32z obniżą do tej kwoty. 2 godziny temu, Rysz napisał: a pozna wiosna wpadaj na wspolna jazde, moze cos sie zorganizuje No to myślcie, bo do czerwca mam czas. Potem pojawi się na świecie trzeci chętny do dzielenia majątku i na pewno nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 .. prościej wyjdzie wsadzić blat 34t i zębatkę 20-22t niż czekać na obniżkę 32T. Ja takowej nie pamiętam, i dlatego w Kocinie mam 33x21T ... bo wyjszło taniej Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Banless nie robi w stali bo mu to nie schodziło. Właśnie miałem przyjemność z nim pisać. Może jednak przy większym zamówieniu by sie to opłacało? Trzeba by sie zebrać, mieć projekt... niszowa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Ale projekt już był http://mtb.pl/first-look-zebatka-banless/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Ale to jest NW. Po jaki kij NW w singlu? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 A widzisz, nie zwróciłem uwagi, że to jest NW. Z drugiej strony, czy są jakieś przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Nie sądzę. Jedyne przeciwskazanie to finansowe. Zwykłe zębatki zazwyczaj kosztuja mniej niż NW. ... no ale akademicka to dyskusja, gdyż Banless przestał strugać w stali... ... a szkoda... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 (edytowane) 14 godzin temu, IvanMTB napisał: Ale to jest NW. Po jaki kij NW w singlu? Szacunek... I. A po taki gdy rama nie-singlowa a biegować się nie chce. Tak właśnie załatwiłem napęd w TRANie - dwie zębatki od Banless'a i popa jak sznurek wisi. A nie spada. Halflinka nie wrzucę no bo na przedzie jajo NW a więc nie zapaca. EDit: Z tym że jak wiadomo NW i nieparzyste zębatki nie występują niestety... Edytowane 31 Grudnia 2017 przez kazafaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Kłaniam, No ale to Lordzie w charakterze ciekawostki lub porady dla potrzebujacych. Rama w temacie ma haki dla idiotów takze nic nie będzie wisieć. ... tymbardziej z IG8 Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Nom, nie doczytawszy że chadza o ramę z idiothakami No to w ramach ciekawostki, racja Szefie IG8. Wieść niesie iż to łańcuch pochodzący z demobilu - używany jako napędowy w tankietkach produkcji pruskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 W temacie stalowych tarcz, Specialized ma coś takiego w ofercie Stal, 104 bcd, 32T, RSP 59 zł. Montują to do korb Praxisa w elektrykach. Jakby kto chciał, mogę zamówić parę sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Jeżeli to 59 to faktycznie zł anie $ to biorę na zapas - logo się jakoś zetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Ciekawa sprawa ale te praxisy to jakaś rodzina zębatek, czy ta ze zdjęcia nie jest aby alu? To wygląda na NW, na Bike24 jest wersja alu cena w E, z ciekawą grafiką uczę się: jak założyć łancuch na ząb, węwnątrzny. no i też chyba w stali jeśli zęby są długie to za złotówki brałbym :))) ! Edytowane 3 Stycznia 2018 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Stal, NW, 59 zł Logo Speca nie ma, jedynie praxisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 to biere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 A, i może kogoś zainteresuje, ale gwint jest w tarczy, także używamy tylko śrub do montażu, bez kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Biorę również jedną! Wyślij do @akkwlsk odbiorę sobie od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Poczeka to mi coś pachnie jakąś lipą, to jak się ma niby siła na korbę przekładać? to właśnie komin daje płaskie przyleganie do otworu w ramieniu korby? Masz zdjęcie takiej tarczy ze stali? Masz już jedną u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Marek nie szukaj spisku, banless też tak ma, przy otworach są wypustki, które wchodzą w otwory w korbie - taki zintegrowany komin, działa jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Nie trzeba kominów. Mam 30T NW w korbie 104BCD i też jest na śruby i gwint. Trzyma się to elegancko. Przecież to ma tylko przycisnąć zębatkę do korby, czy za sprawą komina czy bez - jeden pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Tarcza ma małe 'wypustki', jakby właśnie lekko wystające kominy które wchodzą w korbę. Jutro mogę zrobić zdjęcia, coby rozwiać wątpliwości Niemniej, Kolega z pracy użytkuje już jedną taką tarczę w El Mariachi zrobionej na SS i sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Też bym brał! a 34 nie majo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Tylko 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) pamiętajcie u mnie w ostrym szarpie w obie strony, a już nie jedna śruba puszczała, gubiła się itp, a najbardziej to się dzieje w stali, raz nawet zgubiłem jedną i dojechałem na jednej ścisłej dwie poluźnione... to pracuje jak u Wilka to wygląda? kołnierze z WOLFTOOTHA Edytowane 3 Stycznia 2018 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Loctite czerwony pomaga na luzujące się śruby - też jeździłem na ostrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi