itr Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Dwie maraton Almotion 2,15 pewnie 7o E , i Spidelli nie dogonił żony, padł. 😜 Piekny Trek !!! Różany! Dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 Dzięki chłopy za słowa otuchy. Opony są czarne ale trudno. Nie wszystko może być różowe 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 https://allegro.pl/oferta/opona-rowerowa-rozowa-26x2-35-60-559-deli-tire-12372169471 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 28.07.2022 o 22:07, itr napisał: ...koło przełajowe do niej wejdzie, pewnie 27,5 też, albo po prostu 26 do miasta na balonie. Miałem pod ręką zaplecione koło na Alfine z gładką oponą 622x52. Weszło i nawet zostało 5 mm luzu do mostka łączącego seatstay'e. Na razie zostawiam i tak się pobujam po asfalcie. Edytowane 30 Lipca 2022 przez Roballinho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 30 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2022 To chyba nie jest rama 26 !!! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) 16 godzin temu, artoor napisał: Jeśli zostawisz te opony, to nie wróżę dobrze Waszemu związkowi. Byliśmy na 20 km przejażdżce asfaltowo-szutrowej i była zadowolona. Z wiatrem w plecy (co prawda) rozkręciła go do 40 km/h. Chwilowo oczywiście. Ona łydę też ma stalową 😁 Edytowane 31 Lipca 2022 przez spidelli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 12 godzin temu, itr napisał: To chyba nie jest rama 26 !!! 🙂 To jest o oversized 26" Te dwucalowe gumy wchodzą, ale przy maksymalnym cofnięciu osi w hakach. Pojeżdzę na nich, ale na pewno nie docelowo, bo ja z piastami planetarnymi nie za bardzo się lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 Gienek iO? Tam jest masa miejsca w tylnym trianglu, w sławetnym Gównie na Śniegu miałem przez jakiś czas Kendy 37c wsunięte max w hakach i nadal wiele wiatru pod mostem hulało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 31 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2022 PaczPan, tak to wygląda. Dość zabawnie prezentuje się taki mały trójkąt zestawiony z dużym kołem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Zabrałem się za komin. Biorąc pod uwagę jego degradację spowodowaną próbami wyjęcia zapieczonej sztycy, myślę że wyszło przyzwoicie. Przy okazji urwałem kilka gramów. 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Była potrzeba nawiercania i pogłębianie rowka, nie wystarczyło uciąć, szlifing i gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Nie dało się tego zrobić piękniej , gratulacje!!! Sobek pacz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Sobek82 napisał: Była potrzeba nawiercania i pogłębianie rowka, nie wystarczyło uciąć, szlifing i gotowe? Zastanawiałem się nad tym, ale popatrzyłem na pozostałe stalówki i doszedłem do wniosku, że jednak pójdziemy w cesarkę. Było miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 @itr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Dziś jechałem na Diamancie, 167 ! 240 zł za około 11 kilo by wyszło nie licząc domowej destylacji do stanu dzisiejszego. Mój BianchiDiamant jest z Łodzi, taki z niego herbatnik, żaden piernik…. Ech i z Diamantów z lat 50 sztyce wychodzą bez preambulacji, turbulencji i obstrukcji rury… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) @itrw Chrystus'owym Peugeocie po twoich przygodach bałem się że może być podobnie, ale nic z tego. Sama wyszła Pozdrow'er Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Sobek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Pośladkami ją zassałeś! grubo!!! I tylko ledwo maźnięta tyłka brązem !!!! Kolego Szacun Miodowy!!! Nadaję Ci rangę "Zwierzo Pe Żo" a na poważnie normalne rowery jednak rzadko się tak zapuszcza, trzeba trzymać wielkrotnie podlewany rower w wilgotnej szopie czy na ulicy i czekać na zaklejenie, albo nie dać grama towotu przy pierwszym montażu i czekać na to co będzie.... Genesisy jakoś tak już cztery namierzyłem z trabelsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 nie trzeba wcale roweru trzymać w mokrych miejscach, wystarczy jazda zimą sól przyspiesza wszelkie stalowe erozje z kilku lat do kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Oczywiście sól to zło Od lat zimą z Jaguarem i mu sztyca ością w gardle nie staje, bo noce spędza w suchym cieple :))) ale też smarowanie smarowanie i smarowanie, aż odkręcę niebawem znów i Wam napiszę. Poza tym w tej korozji to wygrywają związki aluminium, to co tak puchnie to chyba bardziej ogniwo wygrywa w związku z aluminium, stal stal w rowerach z lat 50’ aż tak nie rozdma się w podsiodłówce. Słyszałem o straconej ramie Wichra ( w czasie wykuwania z niej sztycy, ale chyba już aluminiowej) Piękny Sobka Peżo zwierzo nie wygląda na rower jeżdzący w soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Pacząc obłędnie względnie, jeździł ale nie aż tak dużo, myślę że przestał, przespał wiele lat swojego jestestwa, rozbiorę go na części pierwsze i poskładam od nowa, z tym że dostanie mostek od Pinarello, bo do wpadnie FSA Adventure Compact. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Ponieważ Wam tu już rozrabiałem, to jeszcze raz zamącę. 26 cali nawet sobie radzi nad morzem. Nie mam porównania do większych kół ale po takich ścieżkach toczy się fajnie: Na korzeniach jest już mniej fajnie, kopie trochę po rękach ale ta kierownica mi nie leży. Pewnie na swoim gravelu też bym się umęczył na korzeniach. Przez takie piachy już nie da rady przejść, chyba że krótki odcinek: Za to zeskok z tak małej ramy to pryszcz, na gravelu czułbym się jakbym spadał z wysokiej drabiny 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 Też pojeździłem po wybrzeżu, teren podobny ale koła inne. Mam porównanie do lat ubiegłych bo singla 29 zawsze zabieram w takie klimaty mieszanki piachu, jodu i wunderbaumow. Ale w tym roku wjechał 29+ złożony, jak na moje standardy , bardzo lekko i jestem mega zadowolony. Jedzie w zasadzie po wszystkim bez marudzenia i zamiatania dupskiem. Taki był cel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Potrzebuję porady, bo sam tego nie rozkminię. Zdecydowalem, że do Gienka trafią kółka 700x32-35 i jeden bieg. W singlu mtb 29" mam na podwrocławskie niziny przełożenie 32x17. A co wrzucić do tej "szosy" zebym nie dostał szoku? Jeżdzę raczej na dużej kadencji. Te kalkulatory nie sa dla.mnie. Wolałbym opinię osób, które maja takie zabawki na codzień. @itrd @kazafaza@MikeSkywalkeri reszta Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 możesz spokojnie zacząć od przełożeń >2, zwłaszcza jeśli opona beż bieżnika. W terenie (płaskim) na gumie 35c jeździłem na 42x18, na asfalt to i 42x16 daje radę, ale jak lubisz szybciej kręcić to nie ma co przesadzać. Zacząłbym od 42/18 i potem +/- 2 ząbki w zależności od tego czy za miętko czy za twardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 no cóż 38/20 42/20 Tak do 100km daje radę, później jest trochę ciężko zwłaszcza bez kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi