itr Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Fuu , grubo, nawet Papcio Chmiel marzył o przerabianiu tramwaju 18!!!! W tym gronie tylko pełnoletnie i oczytane, najlepiej w formacie do sterów czyli 32. A tak poważnie to nakrętka singlowa tył to zwykle - 15 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Wiem, wiem, wziąłem kiedyś na sakwy taką płaską blaszaną jednorazową 15-kę, chyba była dodana do pralki, żeby nóżki dokręcić. Taki byłem dumny, że zaoszczędziłem na masie Sęk w tym, że jak mi się zgięła ośka wolnobiegu i rozsypało łożysko, a koło zakleszczyło na ament, to tą blaszką sobie obrobiłem nakrętkę na okrągło 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2022 A najlepszy jest tzw. klucz płasko-oczkowy krótki, bo wchodzi w kieszeń albo małą torebkę narzędziową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Stallovy retro 26er w drodze, przynajmniej frameset. Mam nadzieję że jakimś cudem, naginając dobę uda się go szybko skończyć na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Bo za tydzień o tej porze... 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 Jest szansa że będę kończył Davesa, pakował i jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Panowie jakie pakujecie przełożenia ? aktualnie w Cookerze mam 38x15 do pomykania do pracy, ale cos czuję że na takie szwendanie się może być za twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 @3143k4r2trzy strony temu było o za i przeciw. U mnie stanęło na 36/20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 No widzę 2 osoby : 34/20 i 36/20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Ja mam 32/18 na czehcalah, tak zostawiam, zobaczymy co będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Miękusio Tereny raczej plaskate więc ja z wspomnianego 38:15 zejdę może do 34 czy 32 na korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Kaszdy wedle siebie niech bodajże singluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 @MikeSkywalker: typowe przełożenie dla 26" to 32-16t, dla 29er 32-18t jak dobrze pamiętam. Lepij mientcej niż zbyt hardo IMO. A jeśli Cię dobrze zrozumiałem to jeśli chcesz mieć na płaskim szybciej to musisz na przedzie wejść wyżej lub na tyle zejść niżej. Wrzucisz 32-15 to będziesz wjeżdżać na sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Prawda będzie taka że akurat mam pod ręką lekko przechodzoną zębatkę 34T, bo Konę sprzedałem ze świeżutką 32T, tak więc wlatuje. Osobom który pierwszy raz będą wspomnę że to impreza nastawiona na cruising po osiedlach a nie żadne zawody Więc sprzęt gra rolę drugoplanową, grunt to nie wpaść do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Panowie a wyobijaną korbę alu czym przepolerować żeby wstydu na paradzie nie przynieść? Płótno ścierne z Castoramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) Absolutnie, tylko trochę pasty polerskiej typu turbo i niech ślady pozostaną tylko bardziej eleganckie… w zalewie nie ma osiedli tylko ogórki także prędkość ma być przeciwnikiem komarów. U mnie Gienio czeka na sodę , nie dam rady na sobotę, będzie Surly Trzy Cale, i chyba pojadę z Sulejmana do Sudetmana zaraz po. Edytowane 18 Lipca 2022 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 A bo dawno temu kolega @Puklus tak ładnie sobie odświeżył toteż kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 To dama sceńska robota na polerce mechanicznej z prądem, aluminium wybrudzi wszystko, dlatego odrobina turbo i tylko nadanie koneserskiego blasku starocia :)))) gumowa rękawiczka na dłoń, na nią stara frote skarpeta i polerujesz gada 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Byle wieczorów i nocy wystarczyło do piątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Jeśli jest anoda to minimalnie tak aby zdarte się nabłyszczyło a anoda przetrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 11 godzin temu, kazafaza napisał: Typowe przełożenie dla 26" to 32-16t, dla 29er 32-18t Nie będzie mnie na zlocie to się wtrącę i się powymądrzam, a co! Nie ma sensu, szanowni, gdybać o przełożeniach bez rozprawiania o rozmiarze koła i opony. Można się ku temu posłużyć kalkulatorem kadencji na przykład, czyli ustalcie sobie jakąś stałą kadencję i średnią prędkość i niech każdy sobie dobierze przełożenie względem tego i posiadanego rozmiaru kiszki wtedy nikt na nikogo nie będzie czekał, a za ewentualne obstawianie tyłów nikt nie będzie miał wymówki sprzętowej Przy gumach 29x3.0 przełożenie 32x18 to jest przelotowa jakieś 18-20 km/h, więc w cale nie aż tak miętko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 https://www.forumrowerowe.org/topic/212811-zlot-jednobiegowy-singlova-2017-czyli-2-gi-piknik-jednobiegowy-w-kraju-23-25062017/?page=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Zadzwoniłem do brata z innej matki i innego ojca i będzie z nami jechał na romku 3/2,6" , złota zębatka, złoty mostek i złota kiermana jusz w drodze.🤗😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Same dobre rzeczy w tym Davesie znajduje Brakuje w sumie tylko opon i śrub do korby żeby to wszystko jakoś ulepić, także wygląda na to że będzie (mam nadzieję że nie jedyne), złożone naprędce retro w SSulejovie. e 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi