DrOetker Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Bardzo podobnie. Mam jedną luzem, jutro zrobię zdjecia Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 3 Stycznia 2018 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2018 ..a kolor tego jest? Bo na foto wygląda to to jak "szary" a czarny byłby miły oku, nawet bardzo. (tak jak cena miła kieszeni) Cytuj
DrOetker Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Wygląda to mniej więcej tak. Docelowa może się minimalnie różnić wizualnie (odcień, napis Praxis) W zestawie są szrubełki. Dla wagomirów, waga ze szrubełkami ok 120g 1 Cytuj
itr Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Potwierdzam że chcę na pewno /;0 /:) :? jedna sztuka Piękne zdjęcia, dziękuję, dzień bez zębów stalowych dniem straconym !!! Edytowane 4 Stycznia 2018 przez itr Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 4 Stycznia 2018 Mod Team Napisano 4 Stycznia 2018 Czyli jak by grafit? Ale i tak one magic sztukę bym klepał, bardzo poproszę Cytuj
DrOetker Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Grafit nie, jeśli już to lekko podblakła czerń Zębatki zamówię, będą do odbioru we Wro, bądź mogę wysłać jakimś listaczem. Kto chętny, proszę o napisanie na PW (będzie łatwiej mi to ogarnąć) z informacją ile i czy wysyłamy czy odbiór osobisty. W odpowiedzi podeślę szczegóły. Zamówienia zbieram do niedzieli/poniedziałku rano 1 Cytuj
Roballinho Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Kolejne pytanie singlowego lamera. Zmontowałem napęd na sucho , jeszcze bez zaplatania kół. Wygląda to tak: Bez skracania łańcucha, oś siedzi na granicy haków. Jak skrócę, to praktycznie stracę szansę przesunięcia koła w stronę korby, by mieć możliwość zrzucenia łańcucha. Ratunkiem jednak w dalszym ciągu będzie oś thru axle, po wyjęciu której, koło wypada z haków. Jakie rozwiązanie jest lepsze? Zostawić obecną długość, czy skrócić te 2 ogniwa? Cytuj
Rysz Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Zebatka z tylu wieksza o jeden zabek i po problemie ile tam masz teraz? Cytuj
akkwlsk Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Ojooooooj, zrób jak Rysz mówi jeśli planujesz jakieś jazdy terenowe. Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Mod Team Napisano 5 Stycznia 2018 32x17 to bardzo twarde przełożenie jest. Tam ida koła 29 jak mi się zdaje, czyli przynajmniej 18-tke bym zapodał, albo nawet 20-tkę. No ale to ja W Romanie siedzi 34x21, w Kocinie 33x21. Szacunek... I. Cytuj
itr Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Wydaje mi się że można łańcuch ze zdjęcia skrócić o jeden bez stresu Ale warto przetestować różne zębatki, sam mam w OK 32/16, nie wiadomo gdzie planujesz jeździć na tym rowerze stąd żadna rada może się nie sprawdzić, czy to będzie ielka Sowa czy trasa po szosie 10 km w jedną stronę z wiatrem, przełożenie optymalne będzie inne. Cytuj
Rysz Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Ej ej. Na singlu dowolne przelozenie nie jest optymalne Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Mod Team Napisano 5 Stycznia 2018 Panowie, Panowie. mówi się sub-optymalne. To jest lingo-de-jour w jednobiegawczym światku Szacunek... I. Cytuj
Roballinho Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 To będzie rower na podwrocławskie lasy i pola. Teren nizinny z jednym wypiętrzeniem w okolicach Trzebnicy. Tak, to jest raczej płasko. Mam nadzieję, że dobrze przemyślałem kwestię napędu, ale jak piszecie, prawda wyjdzie w praniu (praktyce). Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Mod Team Napisano 6 Stycznia 2018 ... inna sprawa po co skracać? Ten łańcuch się poprostu NIE WYCIĄGA Sprawdzone empiryczie na Puszencji a potem Kocinie. Prędzej zajedziesz zębatki niż ten łańcuh Ci się wyciagnie... Szacunek... I. Cytuj
Roballinho Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Wiesz Ivanie, bardziej chodziło mi o to, czy taki układ, z zapięciem koła na granicy haków, nie będzie na nie (haki) działał niekorzystnie. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Roballinho Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Mod Team Napisano 6 Stycznia 2018 Sadzę, że watpię. Miałem tak w Inbredzie, miałem tak w Puszencji... A nie były to rowerki do bujania się po płastugach Szacunek... I. Cytuj
DrOetker Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Stalowozębatkowo jeszcze! Na ten moment mam 7 chętnych na zębatki. Jeśli jeszcze ktoś/coś, proszę pisać na PW. Do jutra jest czas. Pozdrawiam! Cytuj
DrOetker Napisano 9 Stycznia 2018 Napisano 9 Stycznia 2018 Zamówienie poszło! Będę miał 2-3 więcej, także jak ktoś/coś to jeszcze może się załapie Cytuj
DrOetker Napisano 13 Stycznia 2018 Napisano 13 Stycznia 2018 Czołem! DPD dało ciała i ma jakieś opóźnienia w realizacji, dlatego nie dostałem zębatek przed weekendem. Mam nadzieję, że temat uda się zamknąć w przyszłym tygodniu. W imieniu DPD przepraszam Będę informował jak już zębatki dotrą. Pozdrawiam, M. 2 Cytuj
DrOetker Napisano 17 Stycznia 2018 Napisano 17 Stycznia 2018 DPD zgubiło paczkę gdzieś na magazynie, ale dzisiaj ją odnaleźli i jest w transporcie. W piątek ma być u mnie i rozpoczynam dystrybucję w świat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi