Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
51 minut temu, akkwlsk napisał:

Nie wiem, czy banless się jeszcze bawi w takie rzeczy,

Chyba nie, wydaje mi się, że to był jednorazowy strzał. Ta zębatka, z tego co pamiętam, była dość droga i pewnie dlatego zakończyła żywota.

Raczej przypilnuję tego on-one'a, bo nic tańszego nie znajdę. Co ciekawe, wersja z 34 zębami jest już w ludzkich pieniądzach - £15. Pozostaje mi poczekać, aż 32z obniżą do tej kwoty.

2 godziny temu, Rysz napisał:

a pozna wiosna wpadaj na wspolna jazde, moze cos sie zorganizuje

No to myślcie, bo do czerwca mam czas. Potem pojawi się na świecie trzeci chętny do dzielenia majątku i na pewno nie dam rady.

• Mod Team
Napisano

.. prościej wyjdzie wsadzić blat 34t i zębatkę 20-22t niż czekać na obniżkę 32T.

Ja takowej nie pamiętam, i dlatego w Kocinie mam 33x21T

... bo wyjszło taniej :D

Szacunek...

I.

Napisano

Banless nie robi w stali bo mu to nie schodziło. Właśnie miałem przyjemność z nim pisać. Może jednak przy większym zamówieniu by sie to opłacało? Trzeba by sie zebrać, mieć projekt... niszowa sprawa :(

• Mod Team
Napisano

Nie sądzę. Jedyne przeciwskazanie to finansowe. Zwykłe zębatki zazwyczaj kosztuja mniej niż NW.

... no ale akademicka to dyskusja, gdyż Banless przestał strugać w stali...

... a szkoda...

Szacunek...

I.

Napisano (edytowane)
14 godzin temu, IvanMTB napisał:

Ale to jest NW. Po jaki kij NW w singlu?

Szacunek...

I.

A po taki gdy rama nie-singlowa a biegować się nie chce. Tak właśnie załatwiłem napęd w TRANie - dwie zębatki od Banless'a i popa jak sznurek wisi. A nie spada. Halflinka nie wrzucę no bo na przedzie jajo NW a więc nie zapaca. 

EDit: Z tym że jak wiadomo NW i nieparzyste zębatki nie występują niestety...

oWbR-z627tYn6R81NyeemDLXTDQEf05flT2Xw6Ez

FKM3Jb4wQa7WEigBwI8qQbobqOaEwBD6v0itHt4E

Edytowane przez kazafaza
  • Mod Team
Napisano

Kłaniam,

No ale to Lordzie w charakterze ciekawostki lub porady dla potrzebujacych.

Rama w temacie ma haki dla idiotów takze nic nie będzie wisieć.

... tymbardziej z IG8 :devil:

Szacunek...

I.

Napisano

Nom, nie doczytawszy że chadza o ramę z idiothakami :blush: 

No to w ramach ciekawostki, racja Szefie :thumbsup:

IG8. Wieść niesie iż to łańcuch pochodzący z demobilu - używany jako napędowy w tankietkach produkcji pruskiej...

Napisano

W temacie stalowych tarcz, Specialized ma coś takiego w ofercie :)

Stal, 104 bcd, 32T, RSP 59 zł. Montują to do korb Praxisa w elektrykach.

Jakby kto chciał, mogę zamówić parę sztuk :)

specialized-specialized-chr-my16-levo-32-chainring.jpg

• +1 pomógł 1
Napisano

Poczeka to mi coś pachnie jakąś lipą, to jak się ma niby siła na korbę przekładać? to właśnie komin daje płaskie przyleganie do otworu w ramieniu korby? Masz zdjęcie takiej tarczy ze stali? Masz już jedną u siebie?

Napisano

Nie trzeba kominów. Mam 30T NW w korbie 104BCD i też jest na śruby i gwint. Trzyma się to elegancko. Przecież to ma tylko przycisnąć zębatkę do korby, czy za sprawą komina czy bez - jeden pies.

Napisano

Tarcza ma małe 'wypustki', jakby właśnie lekko wystające kominy które wchodzą w korbę.

Jutro mogę zrobić zdjęcia, coby rozwiać wątpliwości :) Niemniej,  Kolega z pracy użytkuje już jedną taką tarczę w El Mariachi zrobionej na SS i sobie chwali :)

Napisano (edytowane)

pamiętajcie u mnie w ostrym szarpie w obie strony, a już nie jedna śruba puszczała, gubiła się itp, a najbardziej to się dzieje w stali, raz nawet zgubiłem jedną i dojechałem na jednej ścisłej dwie poluźnione... to pracuje

jak u Wilka to wygląda?

kołnierze z WOLFTOOTHA

Edytowane przez itr