zekker Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Łańcuch skróciłem i już się nie zawija, ale jutro jak pojadę, to będę miał pewność. Niestety opory większe niż były przed zmianą zębatki, więc coś sknociłem przy zakładaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Nie bój dziada... Łancuch się jeszcze pewnie trochu wyciagnie i bedzie giciowo. Jak za ciężko całość biega to faktycznie lipka. Szkoda byłoby piastę zaorać przez nadmierne obciażenie w złym kierunku... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdrubal Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Na jakich łancuchach jeżdzicie? Chce kupić jakiś 9 rzędowy (może Yaban), czy może koniecznie ma być dedydkowany SS? Zębatki kupiłem te Superstar Components, a z przodu chyba bedzie Dartmooor Totem 38T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Na singlu(lub piaście planetarnej) zawsze używam łańcucha singlowego, obecnie KMC i Gussett. Najlepszy jest oczywiście dedykowany pod singla - 3/32" albo grubszy i bardziej pancerny 1/8". Na pewno wytrzymają więcej niż zwykły "biegowy" łańcuch i nie wyciągną się aż tak bardzo, można też pokombinować z kolorami... Opcja Half Link: Jest też ciekawy łańcuszek Shimano dla singli: a jeśli juz koniecznie chcesz biegowy łańcuch to zapodaj ósemkowy - jest nieco grubszy niż dziewiątkowy! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja nie polecałbym tylko łańcuchów shimano. KMC za 15 zł dużo lepiej spisuje się bez konserwacji niż deorka z singlu na ładną pogodę. Takie tam moje eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Kłaniam, Blatów Dartmoor bym unikał jak ognia. Straszliwy szit Stinga załatwiłem kompletnie w jakieś 600 kilo. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Moje doświadczenia z łańcuchami grubymi to był jeden świetny bezimienny, a potem pasmo niepowodzeń łącznie z pc 1 na końcu, nie pasowały mi, głośne i wyciągające się, od tego czasu mam albo duracza ( 8 albo 9, chyba jest w torówce) albo 8 od srama pc 870, i coś jeszcze w przełaju ale też wąsko, łancuchy nie wyciągają się pracują cicho i bez terkotowibracji, nie widzę żadnych minusów...zębatki nie zjadają się z siłą wodospadu.... Edytowane 28 Stycznia 2013 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 No i nie trzeba było czekać pierwsze wiosenne słońca i zrobiłem TO, pon pon pojechał do Daleszyc, para w gwizdek w życiu się trak nie ujechałem, co za trasa, aż zastanawiam się nad większą relacją, powiem tak zachciało się ekstremów to były.... apropo miałem w tym roku nie jeździć mtb, tylko szosa, żadnego ścigania....jak widać się udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Jak zwykle kryptycznie Chyba że na obczyźnie już mi sie tak bardzo polski uwstecznił Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 wiem, że to nie temat do tego ale jak by ktoś potrzebował to kupiłem przez pomyłkę Salsa Enabler Fork 29er do fatbika!!! i chętnie sprzedam go okazyjnie albo zamienię na wideł o normalnym rozstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrodyzjusz Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Przymierzam się do takiego cudenka http://www.t-bike.pl/kross-unplugged-kremowy-zielony.html Mam w związku z nim dwa pytania: 1. Czy rozmiar 19 " będzie dla mnie odpowiedni - wzrost 188 cm i 89 cm noga 2. Czyy jeśli jednobiegowosc przerośnie mnie i moje kolana to czy dam rade zamontować do tej ramy Alfons??pozdro Alfine miało być oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Kłaniam, No nie masz specjalnego wyboru co do rozmiaru bo Unplugged jest tylko w 19-tce Jeśli górna rurka efektywnie 607mm to dla Ciebie OK - dla mnie byłoby just about right a jestem o 10cm niższy - to w sumie czemu nie... Alfa spokojnie założysz, ale pamietaj że widelec jest w tym Krossie aluminiowy, czyli generalnie jakaś pomyłka... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrodyzjusz Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Wiem wiem. Wideł padają ale cały gotowy rower za ta cenę to jdnak mim zdaniem okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Mój główny zarzut to materiał widelca. Alu jest baaardzo niewybaczające w tym departamencie... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Odświeżam Nowe panaceum na jęki i sŧęki konowała od kończyn dolnych. Takie piękne, poranne słoneczko mnie dzisiaj przywitało pośród oszronionych leśnych polanek. Najlepsze życzenia noworoczne dla wszystkich Sztywnych Stalowych SS-manów. Edytowane 21 Marca 2016 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Yeah!!! Jest moc kolego. Koń to Koń Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 @@adamos, Jak mniemam rozmiar 19" z sportsales? Jak tak to bardzo dobra cena No i gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Jak mniemam rozmiar 19" z sportsales? Jak tak to bardzo dobra cena No i gratulacje! Nie, rower kupowałem tutaj, ale po równie okazyjnej cenie + transport do Polszy gratis Ale w istocie jest to 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wlod Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Szkoda, że w Sportsales już nie ma unita 2013.Ktoś wie gdzie można go jeszcze dostać 19''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Sentymentalnie odświeżam temat, po wysłuchaniu audycji na ST:http://www.singletracks.com/blog/mtb-podcast/singlespeed-mountain-biking-is-this-some-kind-of-a-cult/Trochę czasu minęło od ostatnich postów, więc wrzucajcie co tam się u Was pojawiło nowego w garażach z garścią świeżych wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Dobre, w amerykanskim stylu. Cos o czym mozna powiedziec w 5 minut rozmawiali 25 Dla mnie najwazniejszy jest czynnik 'niskich wymagan serwisowych'. Poza tym w okolicach Katowic zanudzilbym sie na fullu z przerzutkami. Wyjazdy na jure nabieraja smaku wysokogorskich wycieczek. Beskidy za to pozwalaja lepiej zrozumiec postac Don Kichota! BTW. fajnie kiedys byloby spotkac reszte SSJ braci (poszerzona o frakcje amortyzowana, alu i karbonowa ) i wspolnie pokrecic. ja polecam wlasnie Jure, ale doskonale sa tez wydmy nadmorskie Ustka-Rowy, okolice Debek.. Rzucam pomysl, moze cos sie urodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 BTW. fajnie kiedys byloby spotkac reszte SSJ braci (poszerzona o frakcje amortyzowana, alu i karbonowa ) i wspolnie pokrecic. ja polecam wlasnie Jure, ale doskonale sa tez wydmy nadmorskie Ustka-Rowy, okolice Debek.. Rzucam pomysl, moze cos sie urodzi! Nie wiem do końca, czy mogę o tym pisać, ale kroiła się naprawdę spora i ważna singlowa impreza w naszym kraju. Może Ivan napisze coś więcej, ale jak wynika z ostatnich wieści, to po prostu nie jesteśmy chyba jeszcze gotowi zgrać się i ogarnąć tej skali imprezę osobowo/liczbowo oraz logistycznie.Taka mniejsza, wewnętrzna impreza była by świetna na "przetarcie" i zdobycie doświadczania, co by nie dać plamy. No cóż, może uda się coś takiego w najbliższej przyszłości zorganizować. Moim zdaniem, to jak zwykle największy problem tkwi w tym, by zgrać się terminowo-kalendarzowo.A na chwilę obecną, to brakuje trochę osób na zbudowanie polskiej reprezentacji na najbliższe Mistrzostwa Europy, więc jeśli masz ochotę to zajrzyj tutaj, choć nie wiem, czy lista zapisowa jest nadal otwarta. Ja, niestety w tym terminie raczej odpadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Marca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Kłaniam, Spoko-floko, pomysł był, ale wiadomo, ze sie na razie rozejszło po kościach. Faktycznie, najpierw trzebaby wyrzeźbić coś na poziomie lokalno-specyficzno-ogołnopolskim a potem porywać się na słońce. Lista z tego co wiem jeszcze chyba otwarta na SSEC bo Koval przebąkiwał coś i złożeniu swojego akcesu. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 22 Marca 2016 Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 A na chwilę obecną, to brakuje trochę osób na zbudowanie polskiej reprezentacji na najbliższe Mistrzostwa Europy, więc jeśli masz ochotę to zajrzyj tutaj, choć nie wiem, czy lista zapisowa jest nadal otwarta. Znam temat, nawet z rodzina rozmawialem. Niestety nie damy sie rady wybrac. Co do imprez lokalnych, moze nie SSPLC od razu, tylko lokalna ustawka na poczatek. Zapoznac sie, pojezdzic, pogadac. Jak wyzej, ze swojej strony polecam Jure. Komunikacyjnie dobrze polozona (TLK i IC Waw-Kce zatrzymuje sie w Zawierciu), rozbudowana baza noclegowa (pola namiotowe, agroturystyki itp.) Bedzie wszystko - single po sciolce, korzeniach, skalach, troche po piachu. Wszysko w przyjaznych przewyzszeniach - jednorazowo nie wiecej niz 100m w pionie. Terminy od juz do poznej jesieni Ja jestem gotowy opracowac trase i zaproponowac noclegi. Do dodatkowych atrakcji potrzebne bedzie wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Skorzystam z okazji że Jednobiegacze zbierają się w tym wątku... Ludziki , jaki łańcuch kupić ? Teraz mam Srama 971 (9rz). Tylna zębata (stall) ma się dobrze i ma 2,3 mm szerokości a korba to Stylo 1.1 PC1 Srama będzie ok ? Zakładają go do SIRa 9 SS. Musi być dostępny na alle. Shimano ,KMC ...? - ten 971 chodził i chodził no ale to nie singlowy chainek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi