Skocz do zawartości

[Tarcza ] jaka tarcza 160mm do 70zł

kato39

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jeżdziłem już na różych tarczach. Od najdroższych HOPE czy XTR po tanie "no name".

Aktualnie używam tarcz ASHIMA, kupiłem tutaj:

http://www.mcsport.pl/pl/tarcze/53-airotor-160mm-ashima-kolorowe.html

Po co przepłacać za tarcze na alu pajaku, które i tak łapią luzy... ASHIMA kosztuje 1/3 ceny HOPE.

Oprócz wyglądu ASHIMy są bardzo sztywne oraz dobrze odprowadzają ciepło. Znakomicie sprawują się w komplecie z klockami ASHIMA - brak pisków i długa żywotnośc metalików.

Zestaw godny polecenia przez niejednego kolarza. Sam Marek Konwa i Robert Banach używają tych tarcz. Dołączam się do grona zadowolonych użytkowników.

Dołączam się do grona zadowolonych użytkowników.

Skoro je sprzedajesz to trudno żebyś nie polecał.

Tak czy siak u mnie wszelkie tego typu wynalazki są już skreślone.

Na tych Ashimach masakryczne szarpanie z hamplami XTR a z Saintem (większe klocki) już lepiej ale w jeden wypad do Jeleniej zjadły mi metaliki Shimano.

Po co przepłacać za tarcze na alu pajaku, które i tak łapią luzy...

Nie wiem czy zauważyłeś ale tutaj nikt nie pisał o tarczach na pająku.

Nie sprzedaje ich ... Zrobiłem ostatnio dobre zakupy na mcsport.pl i dlatego polecam. O tarczach na alu pająku mówię ja dla porówania cen i jakości tarcz. Uważam, że dobra tarcza nie znaczy droga. Wolisz wydać 250zł za 160mm HOPE czy 70zł za np. ASHIMA ? Założe się, że oprócz lepszego samopoczucia, mając HOPE większej różnicy nie odczujesz :)

G2CS nie bierz, straszne gó*no. Z hamulcami Avid Elixir, klockami met. Avid i tymi tarczami siła hamowania była... nie, właściwie to jej nie było.

Tarcze na pająku są zdecydowanie sztywniejsze i póki co nie przekonałem się do niepajęczastych.

Na Shimano RT-SM75 jeździłem, fadding i słaba siła hamowania.

Znajomi polecali mi kiedyś G3CS oraz tarcze Formuli ... i Hygia 04.

Możesz przetrzeć ścieżki i spróbować: http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-baradine-db-06-160mm-alu-i2432144056.html ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...