afly Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam! Mam pewien problem podczas niektórych zjazdów. Obecnie korzystam z takich chwytów http://velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=1229 . Podczas kamienistych zjazdów, gdy skupiam sie na trzymaniu kierownicy i kontrolowaniu prędkosci odczuwam dyskomfort - czuje jak bym trzymał zwykłą rurkę, a nie coś co poprawia mi chwyt. Efekt jest taki, że po zjeździe muszę kilkanascie razy rozprostować rękę ponieważ mi drętwieje. Celuję w małą grubość gripa. I teraz główny problem, korzystam z manetek typu gripshift. Ze względów użytkowych, estetycznych nie mam jak zastować gripów na przykręcane obejmy. Szukam czegoś o szerokości 100mm, grubszego od moich obecnych pianek i w cenie do 40zł. Myślałem nad gripami ESI - ale cena.... Co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Może Lizard Skins NorthShore. Zmieniłem na takie z pianek i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 esi grips sa swietne przerobilem juz wiele chwytow ale esi sa super z gripshiftami ladnie sie ukladaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 ESI będą dobre, są dość grube, bardzo miękkie. Kapitalnie trzymają się na kierownicy. Ale mi osobiście nie odpowiadał w nich sam materiał. Taki szorstki i nieprzyjemny w dotyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Jakaś alternatywa dla ESI? - na które nie ukrywam szkoda wyłożyć mi pieniądze Jazda tylko i wyłącznie w rękawiczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ja używam piankowych "handlz manoplas", są dość gęste i nie czuć kierownicy przez nie, tylko ciężko je dostać, musiałbyś się pytać po sklepach. Za komplet płaciłem chyba 9zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ja używam piankowych Pierwszy post czytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Pierwszy post czytałeś? Tak, czytałem. A ty mój post czytałeś? Pianki są różne, miękkie i twarde, najlepiej samemu sprawdzić. Te o których piszę do bardzo miękkich nie należą. Na pewno nie czuć przez nie kierownicy i nie są też cienkie. Używam ich z gripami. Równie dobrze autor tematu moze odczuwać dyskomfort ze względu na to, ze pianki się też ugniatają i zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A może spróbować szosowej owijki?W miarę tania i lekka, a gęsto nawinięta niesamowicie wygodna i przyczepna.Nie wiem tylko, jak to się pogodzi z gripami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A może spróbować szosowej owijki?W miarę tania i lekka, a gęsto nawinięta niesamowicie wygodna i przyczepna.Nie wiem tylko, jak to się pogodzi z gripami. W sumie można nawinąć kilka razy i w ten sposób dopasować grubość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.