Skocz do zawartości

[Chwyty] Krótkie, "grube", manetki gripshift

afly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewien problem podczas niektórych zjazdów.

Obecnie korzystam z takich chwytów http://velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=1229 . Podczas kamienistych zjazdów, gdy skupiam sie na trzymaniu kierownicy i kontrolowaniu prędkosci odczuwam dyskomfort - czuje jak bym trzymał zwykłą rurkę, a nie coś co poprawia mi chwyt. Efekt jest taki, że po zjeździe muszę kilkanascie razy rozprostować rękę ponieważ mi drętwieje. Celuję w małą grubość gripa.

I teraz główny problem, korzystam z manetek typu gripshift. Ze względów użytkowych, estetycznych nie mam jak zastować gripów na przykręcane obejmy.

Szukam czegoś o szerokości 100mm, grubszego od moich obecnych pianek i w cenie do 40zł. Myślałem nad gripami ESI - ale cena....

Co proponujecie?

Pierwszy post czytałeś?

Tak, czytałem. A ty mój post czytałeś? Pianki są różne, miękkie i twarde, najlepiej samemu sprawdzić. Te o których piszę do bardzo miękkich nie należą. Na pewno nie czuć przez nie kierownicy i nie są też cienkie. Używam ich z gripami. Równie dobrze autor tematu moze odczuwać dyskomfort ze względu na to, ze pianki się też ugniatają i zużywają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...