Skocz do zawartości

[rower] chce kupić rower do dh POMÓŻCIE

szpeni0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pod koniec sierpnia będe miał około 10 000 zł i mam zamiar kupić nowy rower do dh ale niestety nie wiem jaki jest dobry dla mnie. waże około 55kg i mam 168 cm wzrostu. PROSZĘ POMÓŻCIE MI DOBRAĆ SUPER ROWER Z MIĘKĄ RAMĄ

Napisano

widzę że nie masz pojęcia o dh i fr, moim zdaniem jeśli jesteś laikiem w tym to na początek kup sobie używanego w dobrym stanie stinkacza albo speca big hita, naprawdę dobre egzemplarze chodzą za 3.5 k - 4.5 k, a jeśli coś bardziej mocnego choć przy twojej wadze rama nie musi najmocniejszym modelem karpiela to kup gianta glory.

Napisano

widzę że nie masz pojęcia o dh i fr, moim zdaniem jeśli jesteś laikiem w tym to na początek kup sobie używanego w dobrym stanie stinkacza albo speca big hita, naprawdę dobre egzemplarze chodzą za 3.5 k - 4.5 k, a jeśli coś bardziej mocnego choć przy twojej wadze rama nie musi najmocniejszym modelem karpiela to kup gianta glory.

jade już 3 sezon i będe miał kase przez to, że mam złamane przedramie. mam 15 lat poprostu nie jestem wysoki...

dzięki za pomoc. A i zastanawiałem się nad ns soda ale nie jest dobry do dh ani do ciężkiego fr. rama cope statement też mi się podobała ale jest troche za droga

Napisano

Powiedz, po co Tobie rower za 10000zł?

aktualnie mam ns core 3 i zdecydowałem żeby bardziej jeździć w dh niż w fr i będe miał budżet 10000 zł. nie musi tyle kosztować

Napisano

To jak masz taki budżet to wykorzystaj z niego właśnie 4 k i kup fulla w dobrym stanie używanego, bo prawda jest taka ze jak chcesz jeździć w dh czy fr i kupisz fulla to nigdy już nie wrócisz na sztywniaka bo to inna bajka. A jesteś jeszcze bardzo młody i musisz nauczyć się jeździć jeszcze a taki stinky, big hit czy nitrous od scotta to idealne maszyny do nauki. Na początek na pewno nie będziesz się rzucać na zawodowe trasy bo musisz mieć technikę i siłę w rekach żeby móc hamować;) resztę budżetu wpłać sobie na lokatę i za 2-3 lata kupisz sobie zawodniczy rower do dh. Z autopsji wiem ze da się ogarnąć rower za mniej, sam mam rower do fr z 66 rc3, korba slx mocnymi kołami i hamulcami i wyszło mnie to z moim kombinowaniem za 2 k z małym hakiem wiec się da zrobić to za dobre pieniądze i rower chodzi jak marzenie:)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Wiesz ludzie nawijają że dobrze jest się pouczyć na sztywniaku, wypracować technikę dopiero przesiąść się na fula i dobrym rozwiązaniem jest kupno używki na początek za mniejszy hajs, wbijsię na dh-zone to uzyskasz więcej informacji na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...