rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 U mnie stosuje Accenta zamiennie do HG40 i HG50 i pasuje idealnie, rozpinałem około 10 razy, 1400km przejechane i wszystko gra http://www.forumrowerowe.org/index.php?act...post&id=562 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fender75 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja mam łańcuch HG 93 i złotą spinkę SRAMA. Zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 no to sprostuję... chodziło mi o 8rzędowe łańcuchy HG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mudia Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 pisałem o HG 50 (8 rzędowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 CONNEX tez nie pasuje do HG probowalem sam go spiac tym i nie dlao rady:P 8 rzedowe musza byc poprostu skute innej mozliwosci nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 HG40 i 50 są tylko do 6,7,8 rzędowych kaset.Ja właśnie mam te łańcuchy i myślisz że spinkę na fotce z plasteliny ulepiłem? Innej możliwości nie ma? A to http://www.allegro.pl/item402033872_spinka...o_fv_od_ss.html ,fakt że trochę lipnie to wygląda i nie stosowałem(chociaż mam w domu taką) ale spiąć można. http://www.forumrowerowe.org/index.php?act...post&id=562 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Skuc moze i idzie tym, ale jak z rozkuciem jest? Pisali juz na forum ze to sie da rozkuc tylko poprzez przeciecie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Próbował może ktoś spiąć 8 rzędów Shimano tą spinką KMC: http://www.bikeparts.com/search_results.asp?ID=BPC318834 Ma ona szerokość 7.4mm czyli tyle ile łańcuch Shimano: http://www.bikeparts.com/search_results.asp?ID=BPC318819 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Zepniesz, tylko ta spinka nawet na sucho się ciężko rozpina,możesz troszkę rozpiłować ten mniejszy otworek i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilos96 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 czyli do hg 40 ( taki mam) tylio kmc spinki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Nie tylko.Idź do postu nr.126. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Rufus, a możesz dać większe zdjęcie, tak żeby było widać jaki to łańcuch oraz spinka. Dzisiaj w sklepie sprawdzili i nie pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Nie dam rady większego wrzucić, ale aktualnie jest to łańcuch Shimano HG-40 w tym rowerku jak by ktoś pytał http://www.activbike.pl/product_info.php/c.../products_id/50 ,a spinka ma wygrawerowane QR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrsandman Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 QR to spinka Accenta ? Mam taką samą i na sucho dość lekko się rozpina w przeciwieństwie do KMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Zgadza się, ta tak, a KMC proponowałem minimalnie rozpiłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 moja QR jest minimalnie szersza niż KMC -również większy jest otwór na pin -łatwiej się rozpina i zapina, chociaż z moim HG-LXem nie współgrała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traco Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanko w sprawie spinki SRAMa. Wczoraj w serwisie chciałem założyć spinke na łańcuchu 7 biegowym (mam od nowości wiec nie wiem jaki to..) i serwisantowi nie udało sie założyć srebrnej SRAMa. Mówił że za wąska. Czy są jakieś różnice miedzy srebrną a szarą spinka? Czy to może wina łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Z tego co wiem to srebrna spinka jest na 8 rzędów, a na 7 rzędów to szara spinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 złota - 9 biegów) Srebrna - 6,7,8 biegów na sramowskich łancuchach (do shimanowskich, kmc lancuchow spinka KMC) Szara - 1 biegowy łancuch Srama (jak z innymi producentami dziala nie wiem.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traco Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To shimanowski łańcuch na 7 biegów jest szerszy od SRAMowskiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Raczej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Skuc moze i idzie tym, ale jak z rozkuciem jest? Pisali juz na forum ze to sie da rozkuc tylko poprzez przeciecie;) Dzisiaj kupiłem taką spinkę shimano. Założenie - banalnie proste, rozpięcie też banalnie proste. Nie trzeba było nic ciąć. Przejechałem testowo 50 km i wszystko (jak na razie gra) Łańcuch alivio ( hg-50 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traco Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Dzisiaj kupiłem taką spinkę shimano. Założenie - banalnie proste, rozpięcie też banalnie proste. Nie trzeba było nic ciąć. Przejechałem testowo 50 km i wszystko (jak na razie gra) Łańcuch alivio ( hg-50 ) A możesz zdradzić jak ją rozpinasz bo ja próbowałem już wyginać, podważać srubokrętem i mi się nie udało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 rozpina sie tak jak zapina trzymasz ja przode do siebie czyli lancuch bokiem i probujesz lamac go aby sworzen wyszedl przez ten powiekszony otworek wszystko recznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Wszystkim szukającym dobrej spinki do 8-rzędowych łańcuchów Shimano mogę polecić spinkę KMC model CL-573. Spinka jest czarna, dzięki czemu nie pomylimy jej z węższym modelem też pod 8-rzędów, który jest srebrny. Zapina i rozpina się ją tak samo łatwo jak spinki Srama, a w dodatku kosztuje tylko 3 zł. Co do trwałości to czas pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.