sirSanczo Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Przepraszam za OT, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Jeżdżę na kasecie XT + 2 łańcuchy XT, zmieniane co ok 400-500km. Przebieg w tej chwili to ok. 2-2,5k km. Pękł mi jeden z łańcuchów, niestety nie na spince, co zrobić? skrócić go o 2 ogniwa i jeździć dalej (będzie ciut za krótki) czy dołożyć 2 nowe ogniwa? (zostały ze skracania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrobsonm Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Przed świętami miałem problem z łańcuchem i wymontowałem 1 ogniwo a zamiast niego zamontowałem 2 spinkę. Możesz też tak spróbować. Jeszcze tak nie jeździłem ale myślę że nie ma powodu żeby coś nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappy Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Miałem spinke srama ostatnio mi łańcuch pękł na ogniwie ale w dobrym miejscu tu usunąłem stare i wrzuciłem spinkę kmc a rozpinam sramem bo kmc sie ciężko rozpina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrobsonm Napisano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 A jeszcze co do spinek to używam od 1000km accenta na 9 rzędów (do dostania za 5zł w velo) i nie miałem nigdy z nim problemów. Pierwsze zdejmowanie trochę ciężej ale potem wszystko bardzo sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic979 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 nie chce zakładać nowego topiku licząc na prostą odpowiedz a wiec napęd mam super wyregulowany, wszystko chodzi idealnie kręcąc do tyłu korbą łańcuch spada o jeden rząd w dół jak kręcę do przodu nie ma takiego miejsca co możne być przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jeżeli masz kasetę, to wyczyść bębenek, jeżeli masz wolnobieg, to zapadki w wolnobiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic979 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 no właśnie bębenek wczoraj był czyszczony ale i tak jaja z nim były bo koleś nie wiedział jak go odkręcić Piasta naovatec na maszynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 No to jeszcze może kółka przerzutki tylnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic979 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 kółka, łańcuch przeczyszczony dalej to samo Może to być od źle wy-serwisowanego bębenka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No oczywiście, że może Jak ktoś w ogóle tego nie ruszył, albo podczas czyszczenia źle złożył, czy coś, to może to być tego wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.