Skocz do zawartości

[Góry Sowie] sprawdzony nocleg

daid

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam: http://agropajda.pl/ chata super, atmosfera taka, że jak wracasz do domu, to nie jesteś pewien czy nie zostaniesz ojcem :D Pomijając tego typu atrakcje - po prostu pikna chata :)

Również tutaj fajnie jest: http://www.chataalelipa.pl/ (jeśli Jugów to nie za daleko). Ładnie pachną sosnowe i lipowe mebelki, kuchnia jest fajna, dobrze mi się tam gotuje :) Można wyrwać jakąś Panne na naleśnika itp. :)

Ps. zapomniałem, w ALE LIPIE jest bilard :)

Dopiero co wróciłem z rzeczki ;), polecam pensjonat Kawaler.

Nie polecam za to agroturystyki Ruczaj, Miałem tam zaklepaną miejscówkę i po przyjeździe zmuszony byłem odebrać zaliczkę. Okolica naprawdę świetna można się zjeździć na rowerze - i jest, co zwiedzać (sztolnie w okolicy) zabierzcie ze sobą ciepłą odzież wierzchnią temperatura wewnątrz ok 7 stopni. Polecam z rzeczki trasę do "Kompleksu Osówka" - podziemne miasto w stronę sokolca w prawo w czerwony szlak biegowy przed restauracją Korona trochę pod górę później fajny zjazd ;). Po zwiedzaniu Osówki powrót żółtym szlakiem MTB - szlak prowadzi obok wejścia do kompleksu Osówka, później zielony i czerwony i jesteśmy znowu przy restauracji Korona. Następnie w prawo na sokolec i w lewo czerwonym na wielką sowę.

Ps. podziękowania dla miłych Pań za popilnowanie rowerów w kasie biletowej Osówka ;)

Nie polecam za to agroturystyki Ruczaj, Miałem tam zaklepaną miejscówkę i po przyjeździe zmuszony byłem odebrać zaliczkę.

Hmmm.... jeżdżę do Ruczaja od 2 lat i zawsze 100% zadowolenia + mega fajne wycieczki po sztolniach i kopalniach srebra itp

Właściciele bardzo mili i do tego zawsze po powrocie czeka ciepły domowy obiad. Jest tam sporo miejsca do zorganizowania imprezy a właściciele nie mają nic przeciwko. Są również 2 murowane grille do dyspozycji, można połowić ryby w stawie na posesji jak i rozbić namiot w przypadku braku miejsc.

Hmmm.... jeżdżę do Ruczaja od 2 lat i zawsze 100% zadowolenia + mega fajne wycieczki po sztolniach i kopalniach srebra itp

Właściciele bardzo mili i do tego zawsze po powrocie czeka ciepły domowy obiad.

Tak też czytałem, że miło itd. dlatego zaklepałem miejscówkę 2 miesiące wcześniej, po przyjeździe się rozczarowałem. Głównie dlatego, że pokoje, które były zaklepane były w ogóle nie posprzątane, delikatnie się zapytałem Pani gospodarz czy może jeszcze nie zdążyła posprzątać po poprzednich lokatorach, ale odparła z oburzeniem że jest posprzątane – no OK!. Tylko dlaczego wszędzie kłęby kurzu na podłodze, parapetach to samo i pełno padniętych owadów muchy, osy, piach na łóżkach? Trochę podróżuje po kraju i z czymś takim się nie spotkałem, wiadomo że to nie hotel 5 gwazdkowy, ale bez przesady.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...