Skocz do zawartości

[piasta nexus] Połamałem zapadki, jak mogę naprawić piastę?

klon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów i koleżanki, potrzebuję pomocy w naprawie piasty. Dokładnie chodzi o 7 biegowego Nexusa, przez nieuwagę przy skręcaniu połamałem zapadki(jedną część każdej :wallbash: ), na zdjęciu zaznaczyłem o którą zapadkę mi chodzi.

Teraz nie wiem czy skręcać i jeździć(co nie będzie działać?), czy szukać piasty na części(ale jak sprawdzić, że ma niepołamane zapadki :) ) a może znacie jakiegoś magika, który potrafiłby takie drobiazgi dorobić?

W dziale kupię umieściłem już temat, ale tam odzewu nie ma :(

post-128391-0-36764300-1340561529_thumb.jpg

Puklus, wszystko wiem, uwierz, że rozbieranie i składanie tej piasty jest proste, ale trzeba to robić z manualem a nie z pamięci :wallbash:

Spróbuję czy będzie działać, tak jak pisałeś, ale mam pewne wątpliwości - to zdjęcie tego nie oddaje, ale ta blaszka z "ząbkami" przysłaniała(przytrzymywała) tą połamaną połówkę zapadki a do drugiej połówki nie sięga(czasem lekko załapie).

Dalej szukam rozwiązania alternatywnego(np. wytwórnia zapadek, kolekcjoner zapadek, kogoś kto ma serwis piast wielobiegowych lub kogoś, kto przerabiał temat i wie jaki zamiennik włożyć ;) ) lub potwierdzenia opinii, że będzie działać i tylko trwałość będzie mniejsza - wtedy składam piastę do kupy i bez presji czasu poluję na tanią używaną piastę.

• Mod Team

Słuchaj ja teko własnymi ślepiami nie widziałem wiec dokładnie nie powiem czy na bank będzie sie turlać czy nie. Ja mogę tylko przypuszczać pewne rzeczy na podstawie pewnych faktów. :P Ale mysle ze teraz będziesz ostrożniejszy i najpierw czytał manualne zanim sie za coś zabierzesz.

Przeglądałem pdfy i niestety każda z piast jest inna wiec masz nie mały problem bo taka piasta kosztuje ok 400zł za nową

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...