lenoxs Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam. Znalazłem jakąś okazje na allegro tylko nie wiem czy się opłaca (link). Co prawda za taką kase dostać hydrałlika to naprawde wyczyn. Mam wątliwości bo na początku chciałem kupić Hayes mx1 za 200zł (nowe) ale teraz zastaawiam się czy nie kupić hydrałlicznego ale używanego. w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku). Więc proszę o pomoc czy jaki ten hamulec kupić. i ile by kosztował ten przewód i to co brakuje u niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 "hydrałlika", "hydrałlicznego" O mój Boże... "proszę o pomoc czy jaki ten hamulec kupić." Myślisz że ktoś zrozumie o co prosisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Scorcho Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Z tym z aukcji daj sobie spokój - wygląda na wyeksploatowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 dobra napisze jeszcze raz bo się spieszyłem i dlatego tyle błędów. Witam. Znalazłem jakąś okazje na allegro tylko nie wiem czy taki zakup się opłaca (link). Bardzo się zdziwiłem że za taką cenę można dostać hydrauliczny hamulec. Mam wątliwości co do jego zakupu bo na początku chciałem kupić Hayes mx1 za 200zł (nowe) ale teraz zastawiam się czy by nie kupić używanego hydrałlicznego. w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku). Więc proszę o pomoc który hamulec mam kupić. i ile by kosztował ten przewód i to co brakuje u niego i ponawiam pytanie" w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Najmocniejszy na calutkim świecie jest Magura Gustaw M tylko cena zabójcza potem cenowo: - Avid Juicy 7 990zł - Magura Louise FR 989zł - Formula Extreme 960zł - HOPE Mono 6ti 940zł - FOrmula ORO 930zł itd............ może napisz do czego chcesz ten hampel ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 A ja się zastanawiam po co komu najmocniejszy hamulec na świecie... przecież zahamować bardziej niż zablokować koło nie da się - a to portafią prawie wszystkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Może dla takich ludzi co śmigają w zawodach lub rzeczywiście ostro śmigają bo jakoś nie widzę żeby kots coś wygrał na hamplach Tektro lub coś tam jeszcze. Tu się liczy także wytrzymłość itd....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 HYDRAULICZNY nie hydrałiliczny jak to tam napisales Ten hayes z linki wyglada na skatowany - 5 letni hamulec , pieniadze w bloto wyrzucone. Co do sily hampelkow gustav wcale nie najmocniejszy i wybranie najlepszego bylo by teraz trudno bo jest ich troche. Jak masz 200 zl zostaje zakup np nowego Deore 525 za 245zl i nic inengo w tej cenie nowego nei dostaniesz uzywane to jak wyzej deore , giant mhp calkiem dobry , hayes hfx tez przyzwoity , grimece sys8 , a magury omijal bym z daleka - zwlaszcza julie i clary starsze poprostu sie sypia. Hydrauliczny hamulec jest wygodniejszy , nie potrzeba tak duzej sily wkladac w nacisniecie klamki kultura pracy wieksza. Hayes hmx to tez dobry wybor i na pewno bedzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Pewnie że są lepsze niż Gustwy ale to jeszcze wiekszy koszt a co do porównań to ciekawy który hampel ma wiekszą siłe niż on znalazł bym chyba jeden góra dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Zapraszam do mnie ;] , teraz mam hopa m4 , oprocz tego 6ti , juicy czy mag mysle ze tez dawaly by rade moze nie az tak ale ;] , xtr to tez niezla zyleta no i nie mowiac o innych mniej populranych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 powiedzcie mi tylko jedno czy Deore 525 z tarczą 160mm będzie mocniej hamowało (na przodzie) niż Hayes HMX 1 z tarczą 203mm?? I podajcie gdzie można kupić te Deore 525. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mysle ze tak spokojnie da rade , masz zamiar " latac " przez kierownice na tym rowerze ? ;] Jak cos wymienisz tylko tarczei bedzie git. www.allegro.pl :028: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 to co będzie hydrauliczny mocniejszy?? A w ogóle to są Deore 525 z tarczą 203mm (oryginalnie do kupienia)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 HYDRAULICZNY ! Nie , standardowo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Wookie miałem hopa mono4 i nie uważam żeby on był najmocniejszy o wiele lepsze były modele M4 poza tym zraziłem się do Hopka :/ teraz będe testował Formule oro a jesli będzie coś nie tak zamienie na Avidy Juicy 7 potem nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.