Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe]

lenoxs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazłem jakąś okazje na allegro tylko nie wiem czy się opłaca (link). Co prawda za taką kase dostać hydrałlika to naprawde wyczyn. Mam wątliwości bo na początku chciałem kupić Hayes mx1 za 200zł (nowe) ale teraz zastaawiam się czy nie kupić hydrałlicznego ale używanego. w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku). Więc proszę o pomoc czy jaki ten hamulec kupić.

i ile by kosztował ten przewód i to co brakuje u niego

dobra napisze jeszcze raz bo się spieszyłem i dlatego tyle błędów.

Witam.

Znalazłem jakąś okazje na allegro tylko nie wiem czy taki zakup się opłaca (link). Bardzo się zdziwiłem że za taką cenę można dostać hydrauliczny hamulec. Mam wątliwości co do jego zakupu bo na początku chciałem kupić Hayes mx1 za 200zł (nowe) ale teraz zastawiam się czy by nie kupić używanego hydrałlicznego. w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku). Więc proszę o pomoc który hamulec mam kupić.

i ile by kosztował ten przewód i to co brakuje u niego

i ponawiam pytanie"

w ogóle to powiedzcie mi czy dużo się różni mechaniczny od hydrałlicznego w kwestii mocnego hamowania. I powiedzcie mi jakie hamulce i z jakiej firmy są najmocniej hamujące (w tym momencie na rynku).

Najmocniejszy na calutkim świecie jest Magura Gustaw M tylko cena zabójcza :) potem cenowo:

- Avid Juicy 7 990zł

- Magura Louise FR 989zł

- Formula Extreme 960zł

- HOPE Mono 6ti 940zł

- FOrmula ORO 930zł

itd............ może napisz do czego chcesz ten hampel ????????

HYDRAULICZNY nie hydrałiliczny jak to tam napisales

Ten hayes z linki wyglada na skatowany - 5 letni hamulec , pieniadze w bloto wyrzucone.

Co do sily hampelkow gustav wcale nie najmocniejszy i wybranie najlepszego bylo by teraz trudno bo jest ich troche.

Jak masz 200 zl zostaje zakup np nowego Deore 525 za 245zl i nic inengo w tej cenie nowego nei dostaniesz uzywane to jak wyzej deore , giant mhp calkiem dobry , hayes hfx tez przyzwoity , grimece sys8 , a magury omijal bym z daleka - zwlaszcza julie i clary starsze poprostu sie sypia.

Hydrauliczny hamulec jest wygodniejszy , nie potrzeba tak duzej sily wkladac w nacisniecie klamki kultura pracy wieksza. Hayes hmx to tez dobry wybor i na pewno bedzie dobry.

Wookie miałem hopa mono4 i nie uważam żeby on był najmocniejszy :( o wiele lepsze były modele M4 ;) poza tym zraziłem się do Hopka :/ teraz będe testował Formule oro a jesli będzie coś nie tak zamienie na Avidy Juicy 7 potem nie wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...