Skocz do zawartości

[Rower] Kross Evado 1.0 model 2012r. - problemy

fini25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

To mój pierwszy post, znalazłem się tu ponieważ kupiłem tydzień temu rower KROSS EVADO 1.0 taki jak stronie: http://www.rowery-wilex.pl

Przejechałem się nim 3 razy i już miałem z nim 2 problemy.

Pierwsza jazda około 20 km wszystko ok ( 3 dzień posiadania roweru)

Druga jazda: W 7 dniu nie było powierza w przednim kole (dętka cała bez dziur)

Trzecia jazda: W 8 dniu (dziś) przejechałem ok. 3-5 km i odpadła mi prawa korba z zębatką.

Wkurzyłem się bo chyba do końca nie skręcili roweru. Nie zakręcałem korby bo nie wiem czy coś się nie zgubiło z części.

Szukając jakiś informacji o tym rowerze trafiłem na to forum a dokładnie na artykuł rower-co-wybrac-kross-evado-11-2011-vs-evado-10-2012/

I poczytałem i tym rowerze i zacząłem się zastanawiać czy to był dobry zakup. Dałem 1300zł to myślałem że będę miał jakiś w miarę rower.

I jestem zniechęcony do tego roweru;/.

Proszę o poradę co mam teraz zrobić? Zastanawiam się czy go nie oddać chyba mam prawo do tego ? I coś innego kupić, dało mi do myślenia ciekawostka z Kaseta / Wolnobiegiem

Co innego mogę kupić w tej cenie w podobnego do tego roweru.

Ps. wiem że to może drobna sprawa ale mnie wkurzyła.

Napisano

Jeśli masz gwarancję, wal do serwisu w ramach gwarancji i żądaj naprawy :)

A jak nie, pisz dalej na forum, wymyślimy wspólnie coś

Napisano

Na gwarancji to muszą zrobić, zastanawiam się nad zwrotem roweru i kupnem czegoś innego.

Do jakiego czasu mogę zwrócić rower bez powodu ? Podobno do 2 tygodni z tego co słyszałem ?

Co sądzicie ? A jak oddać to co innego kupić ?

Napisano

Sprzedawca ma obowiązek wydać Ci rower w stanie umożliwiający jazdę, a to się wiąże tzw przeglądem zerowym, czyli m. in. ze sprawdzeniem dokręcenia śrub, regulacją przerzutek, hamulców itp. Ale żeby nie dokręcili korby... Trochę słabo. U mnie w Levelu A4 był niedokręcony zacisk tylnego hamulca.

Napisano

ja bym chyba walczył żeby to oddać, nie wiem czemu się wszyscy uparli na Krossy i kupują te złomy... można dostać rower na takim samym osprzęcie za 80% ceny krosa... a w jego cenie można dostać klasę wyżej.

Napisano

Rozmawiałem dziś ze sprzedawcą i powiedział mi że nie ma możliwości zwrotu ani zamiany roweru.

I co tu zrobi ?

Napisano

Jeśli kupowałeś w "tradycyjnym" sklepie - oddaj do naprawy. Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć towaru "z powrotem". Co innego, gdybyś umowę kupna zawierał na odległość (np. rower kupiony w sklepie internetowym).

Napisano
można dostać rower na takim samym osprzęcie za 80% ceny krosa... a w jego cenie można dostać klasę wyżej.

Na przykład?

• 3 miesiące temu...
Napisano

Te rowerki są super, tylko szkoda że nigdzie ich nie kupisz. Wszystkie wykupione :<

Też pewnie będę zmuszony kupić rower o którym w tym temacie mowa ...

Napisano

Dlaczego?

Mój budżet ogranicza się do 1100zł ( powiedzmy że do 1300 jakby bardzo zależało), a chcę kupić rower crossowy. Nie ma innego w tej cenie

Napisano

Faktycznie super rowerek ; nie widziałem go, a przeglądałem allegro

tylko znowu nie wiadomo czy - na allegro - wszystko zostanie dobrze wysłane, ani nawet przymierzyć nie mogę jak się na nim jeździ .. Trzeby było liczyć na to, że wszystko będzie w porządku.. No cóż może i się zdecyduje na coś takiego na allegro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...