endriu1986 Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Jestem nowy wiec witam wszystkich serdecznie Właśnie zmodernizowałem swojego bika założyłem cały osprzęt na 9, ale brakuje mi jeszcze tylnego koła, bo przysłali mi kasete na 32 i teraz czekam na obręcz. W piątek masa wypadałoby sie wybrać, w sobote planujemy jakąś traske koło 50km i pytanie brzmi czy nic sie nie stanie dla łańcucha jeśli założe stare koło z kaseta 7-ką do napędu na 9? Oczywiście starałbym sie dobrac optymalne ustawienie tylnej przerzutki żeby nie tarło i na tym jeździć, bez zbędnych zmian Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Z technicznego punktu widzenia to nie ma szans się udać, bo łańcuch na 9sp jest węższy niż na 7/8sp. Co do założenia kasety na 7sp na piastę 8/9sp to musisz mieć podkładki i dać je przed kasetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzylo Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Hmmm Raczej załatwisz łańcuch bo jest węższy, przełożenia manetek też nie będą pasować, chyba, że ustawisz sobie jedno na stałe. Poczekaj lepiej na koło, szkoda drogiego napędu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu1986 Napisano 26 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Też tak myślałem ze chyba za duze ryzyko, ale coś wolałem się upewnić. Najgorzej że taka pokusa jest, człowieka na rower ciagnie rower prawie gotowy, a tu nie można pojeździć No ale rzeczywiscie szkoda sprzętu, moze jakoś się powstrzymam. Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.