ernesto Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 umnie dzisiaj do pracy i z pracy plus zakupy razem15 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 U mnie w treningówce podobny zestaw wytrzymuje: łańcuch ok 1 tyś, kaseta jak na razie od 6 tyś spokój, niewielkie zużycie. A u mnie dziś do pracy i z pracy oraz złapana pierwsza od niepamiętnych czasów dętka Dzięki za info, to łańcuch zmieniałeś? A wszędzie mi odradzano by tylko łańcuch zmienić, tylko od razu z kasetą, że tak się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Przegląd bębenka kasety, smarowanie, ale teraz fajnie cicho chodzi (nie nie, nie nawaliłem za dużo smaru) Kupiłem markowy klucz dynamometryczny w dobrej kasie, podokręcałem sobie śrubki tak jak ma być. Nie wiedziałem, że jest taka spora różnica np. między 5Nm, a 7Nm, teraz dopiero widzę jak trzeba uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Przymierzyłem, czy Accent wejdzie do Corsy. Wynik pozytywny - mogę bezproblemowo jechać na BM Wieluń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 a ja wczoraj bez butów spd śmigałem na pedałach spd - śpieszyłem się na koszykówkę, więc żeby bez zbędnego przebierania było poleciałem w zwykłych butach i co ? Zauważyłem, że jest różnica w jeździe ogromna, stabilność nogi, "przymocowanie do roweru" i siła jaką można włożyć w pedałowanie wszystko na plus dla spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Ostatnio nabyłem Brunox-a, zastosowałem i odzyskałem płynność i dobrą pracę amortyzatora, aż miło. Dziś jak codzień 40 km. "do" i "z" pracy, chyba, że się jakiś wariant trasy trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiskus Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dziś jeszcze przed pracą 4 km pieszo by odebrać rower i 30 km głównie po Lesie Sobieskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 30km w terenie ze średnią 19 km/h (19,1), trochę błota i deszczu ale przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dzięki za info, to łańcuch zmieniałeś? A wszędzie mi odradzano by tylko łańcuch zmienić, tylko od razu z kasetą, że tak się robi. Tak zmieniałem łańcuch bo się po 1 tys robił makaron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Łańcuch można spokojnie zmieniać o ile kaseta nie jest zużyta i "przyjmie" nowy łańcuch Ja na starej kasecie zrobiłem 3tys km na jednym łańcuchu. Kaseta, owszem zużyta Dziś testowo kilka km na nowym napędzie :) i całkiem nieźle poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErrorPL Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Wyczyszczenie łańcucha i przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Do pracy i z pracy, jak co dzień. Około 18 km łącznie. Plus pomoc w wymianie klocków w rowerze kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Dzisiaj tylko do pracy i z pracy plus do banku razem 12 kilometrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 50 km po Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Tak zmieniałem łańcuch bo się po 1 tys robił makaron. Makaron? Tak szybko się wyciągnął? Czemu? Dziś po za roboczym standardem, jeszcze wycieczka do znajomych z ciemnymi chmurami nad głową.... pewnie z 10 zrobione.... a po powrocie pod domem tegoroczny piękny numerek 666 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Wczoraj kupiłem i założyłem na przednie koło nową oponkę nobby nic 2.1 oraz wyczyściłem kasetę, wyszejkowałem i naoliwiłem łańcuch. Tak na marginesie spinka KMC jest chyba najtrudniejszą do rozpięcia z dotychczas posiadanych. Musiałem użyć ciężkiego sprzętu czyli podłożyć deskę i przywalić młotkiem. Nawet szczypcami franca puścić nie chciała. Najlepsze spinki accenta, normalnie rękami się rozpinają. Oprócz tego naoliwiłem linki hamulcowe. Od wczoraj zmieniłem zdanie: linki jak najbardziej oliwi się Jak mi teraz leciutko klameczki chodzą Jednak linki śniedzieją od karczerowania i warto od czasu do czasu dać kilka kropli oleju przekładniowego pod pancerze. Tylko trzeba tego doglądać czy się zbytni syf nie zbiera i przeczyścić za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Zmieniłem opony w Levelu A8, z zajechanych już trochę Racing Ralphów, na niewysłużone Conti Explorery z drugiego roweru. Miałem jechać przetestować je w teren, ale z przyczyn niezależnych ode mnie nigdzie nie pojechałem :/ nic nie wyszło , bo już 2 tygodnie przerwy od roweru, a kolejna okazja pewnie w poniedziałek (obłożony weekend) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dziś do/z pracy i służbowo z 10 km, wieczorem praca nad najmłodszym i jego pedałowaniem...... oj dziś miał słabe natchnienie do pedałowania, coś go rozpraszało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Szybsze 10km ze srednią 25.69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 ja dzisiaj do pracy i z pracy plus droga powrotna przez las razem 22 kilometry az sie do domu wracac niechcialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasq Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 A jednak udało się pokręcić trochę po terenie. 24km łącznie, z tego z 15 po lasach i bezdrożach. Stwierdzam, ze Conti Explorery są świetne w błocie i beznadziejne na asfalcie, czyli w sumie to czego się spodziewałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Umyłem rower, przesmarowałem napęd i amora:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Mycie roweru + przyszła sakwa z Chin Mycie roweru + przyszła sakwa z Chin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Do szkoły i ze szkoły na rowerku A potem jeszcze jakaś 30-paro kilometrowa trasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pokręciłem trochę po asfalcie. W sumie 58 km a już myślałem, że dzisiaj znowu nie pojadę ze względu na pogodę. A tu miła niespodzianka. Wyjeżdżałem to kropiło delikatnie a potem nawet słońce się przedzierało spod kłębiastych, wstrętnych ciemnych chmur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.