Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Dwurodzinowy konwój rowerowy na i z działki, co tam dystans ;) Pewnie nawet 10 km nie było, ale cel był inny - dojechać na działkę z bagażem (10 kg na plecach) pogrillować i wrócić, jakoś się udało i tylko raz mi łańcuch przeskoczył na ostrym podjeździe - gdzie reszta ekipy prowadziła rowery...

No ja dziś, prawie rowerowo. Najpierw transmisje z Giro obejrzałem, a teraz miałem obejrzeć Amgen Tour, a tu się okazuje że zapomniałem o tym, że leci od 20 i jest dawno po wyścigu. Tak bardzo chciałem zobaczyć 8 etap i finish. Także lipa, troszkę zdenerwowany jestem.

Rano zawiozłem rower do serwisu na wymianę tylnej obręczy i nypli. Do tego wymiana opony. Wieczorem go odebrałem. Nie przetestowałem bo lało co chwila dzisiaj. A pod wieczór to już konkretnie się pogoda zj.....zobaczymy może jutro da radę chociaż z 50 km przejechać.

W niedzielę pierwszy start po ciąży i załamka - wynik jak z początków mojej "kariery". Skoro i tak mam sezon zrujnowany to sobie zoperuję przepuklinę, a co. W lipcu operacja. Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do treningów na jesieni i sezon 2014 zacznę lepiej.

Dystans typowy - praca dom, ale po 3610 km w upale, deszczu, mrozie, kurzu, błocie, lodzie i soli dziś wymieniłem część napędu - kasetę na Shimano HG CS-HG41-8an, a łańcuch na Shimano cn - HG 40, tak dokładnie to zrobiono mi to w rowerowym, plus regulacje i dokręcenie sterów.

Co sądzicie to mym łańcuchu i kasecie? Dadzą radę na kolejne 3500 km?

Co sądzicie to mym łańcuchu i kasecie? Dadzą radę na kolejne 3500 km?

U mnie w treningówce podobny zestaw wytrzymuje: łańcuch ok 1 tyś, kaseta jak na razie od 6 tyś spokój, niewielkie zużycie. A u mnie dziś do pracy i z pracy oraz złapana pierwsza od niepamiętnych czasów dętka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...