crupez Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Mógłbyś podać link do latarki lub nazwę bo też chętnie kupię To ta latarka http://allegro.pl/latarka-75w-cree-x-2000-zestaw-rowerowy-baterie-i3179330248.html z tym, że dogadałem się z kolesiem i kupiłem sam przód w niższej cenie. Trafiłem na bardzo miłego gościa, pojechałem do niego osobiście, powłączał mi wszystkie latarki jakie miał i ta była zdecydowanie najlepsza. Dzisiaj może zrobię fotę jak świeci, ale zapewniam, że światło powala jak na taką cenę, w zupełności wystarczy tryb 60%, i tak ładnie oświetla drogę Dokupiłem dzisiaj akumulatorki, także można świecić na luzie
Sansei6 Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Piękny niemal letni wieczór... tośmy z młodym ponad 5 km zrobili różnych jazd w terenie, no i młody wyglebił na sporym zjeździe. W tamtym roku tam szalał na całego, a teraz na pierwszym w roku zjeździe poleciał bokiem... strat w sprzęcie nie stwierdzono, jedynie starty łokieć... potem jeszcze trochę szaleństwa na placu manewrowym nauki jazdy... pięknie....tylko te brudne ciuchy
Grand231 Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Sensei ciebie przeszkadzają brudne ciuchy, skoro jeździłeś w czasie największych pluch i śnieżyć ;p
Sansei6 Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Sensei ciebie przeszkadzają brudne ciuchy, skoro jeździłeś w czasie największych pluch i śnieżyć ;p Mi nie, ale żonie, że młody przyjechał... cóż wyjeżdżał w zielonej bluzie i granatowych spodniach a wrócił cały na szaro Cóż nie powinna była mu dawać za dobrych ciuchów, ale przecież jej nie raz to mówiłem, rower to nie wyjście do kina itp. Ma być spontan i radość, zwłaszcza na takiej przejażdżce, jak są kałuże, to je wszystkie zaliczamy i chlapiemy, jak kurz, to się kurzy itp...
parmenides Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Przejażdżka 71 km okolice Gassy, Słomczyn, Konstancin, Wilanów i z powrotem do mnie - Nowa Iwiczna. Po przyjściu do domu zamiast zapisać trasę na Garminie, skasowałem ją. Także nie wiem jaka średnia, etc. Ale się starałem i zamiast podziwiać okoliczności przyrody, napinałem się jak tureccy sztangiści. Pogoda bajeczna. Nawet dość silny wiatr był po prostu piękny. Oby takich dni coraz więcej.
Gabrys94 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Niestety dopadła mnie różyczka i siedzę w domu ;( ale za to mam więcej czasu by znaleźć jakiś fajny nowy rower
Piotrek111 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Montaż/ regulacja tylnego zacisku. A tu pada i pada...
BajkowiecxD Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 dzisiaj 30 km w godzine jest ok z kolegą michael26:)
Sergi2012 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzisiaj skromne 29 km oraz montaż aluminiowych barendów dartmoor'a.
MokryxD Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Pomagałem znajomemu przy wymianie linki i czyszczeniu napędu.
parmenides Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 32 km w deszczu;) wszystkie ciuchy w błocie. Nawet kask był brudny.
Shootee Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzisiaj wycieczkowo ze znajomymi 54 km. No i wciąż szukam paru rzeczy do roweru (właściwie dla mnie i jego)
lago Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 A u mnie dzisiaj grill - początek sezonu, dodatkowo córka 14 letnia wróciła z wycieczki rowerowej i dałem jej się przejechać po powrocie moim 29er
lago Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Asekurowalem, opuscilem siodlo i pojechała, ona ma prawie 180 cm wzrostu Najbardziej jej sie uginanie amora podobało:)
crupez Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Wczoraj 46km, z czego kilkanaście po lesie A najfajniejsza była gleba podczas dojazdu do pracy, ponad 30km/h i piasek na zakręcie, asfalt, podarte ciuchy, ja wyobijany, ale szczęśliwy, bo jak zobaczyłem strupy na kolanach, to przypomniało mi się dzieciństwo Rower leciał kilka metrów, zdarte pedało, porysowany róg i siodełko, bez stresu
Czyzby Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Myjka czy ręcznie? Jak to błoto "odrywasz"? Jeżeli jest to stwardniała skorupa to w zasadzie można lekko czymś opukać, np łyżką do opon może. Może być cokolwiek byle nie za mocno by nie obić ramy Generalnie dużej filozofii nie ma - szlauch ogrodowy + gąbka z odrobiną płynu do mycia naczyń. Jak jest świeże błoto to w 98% wystarcza. Jeżeli jest więcej zaschniętego, błotnego syfu - i to tak sprzed kilku dni na przykład - to pomagam sobie wiadrem z ciepłą wodą oraz szczotką (chyba od Park Tool'a) by dotrzeć do trudniejszych / mniej dostępnych miejsc. Jestem przeciwnikiem używania do mycia roweru jakichkolwiek myjek ciśnieniowych. Przedwczoraj terenowe i bardzo wietrzne 27km "z groszami", wczoraj bardziej krawężnikowo-chodnikowe (ale jednak z odrobiną lasu i błota) 29km. Byle do przodu. Niestety od dawna odkładane "na później" czynności wyszły teraz z konspiracji i to mocno odczuwalnie: na sterach znaczne luzy (chyba będą do wymiany, mają w końcu z 9tys. km), amortyzator krzyczy i woła o przeserwisowanie, wymianę uszczelek i oleju, zdecydowanie nie trybi jak trzeba. Kiedy ja na to czas znajdę jak w ciągłym biegu ?
lukaszs Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 dziś serwis koła.........udanyL:-) później gwintowanie suportu......zobaczymy:-)
Shootee Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Kijowo jak na razie, potem może coś nowego napiszę, ale nic nie wyszło ogólnie skoro tego posta piszę. Miała być wielka trasa a była jazda autem w celu kupna dętki, żadnej nie miałem łatek ze sobą też więc mega lipa.
Sansei6 Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Cóż u mnie ledwo jakieś 5 km w terenie z młodym nowym szlakiem, ale przyśpieszony awarią powrót. Wykręcił mu się prawy pedał... dziwne... ale ręcznie nie mogłem mocno dokręcić, więc co jakiś czas dokręcałem i jakoś dojechaliśmy
ElDiablo Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Pełny przegląd, smarowanie ...po protu fuul po zimie... do prawie 1 w nocy... w towarzystwie i pomocą kumpla....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.