Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj Matysówka z kumplem, w sumie 35km. Dzisiaj powrót z pracy mocno wybrudził sprzęt, a więc mycie roweru, czyszczenie napędu, łańcuch do słoika z benzyną... Założyłem całkiem czysty, wcześniej przygotowany łańcuch, nasmarowałem Rohloffem (pożyczonym, bo na swojego jeszcze czekam). Poza tym kupiłem dwie spinki SRAM'a (jedna do torebki na zapas) i teraz ściąganie i zakładanie łańcuchów to pikuś, każdemu polecam :)

Napisano

Dzisiaj niestety tylko 27,5 km, ze średnią coś ponad 27 km/h. 

Napisano

Coraz przyjemniej i cieplej, już człowiek się nie wtula w ramiona tylko spokojnie jeździ... standardzik i szkoda, ze zabrakło nieco ponad 1 km do 300 ;) , bo teraz kilka dni wymuszonej przerwy się szykuje...

Napisano

@Sansei6, dobrze macie :D Ciepło i przyjemnie...taa...ale u mnie 2 dni temu :) Dzisiaj najzimniejszy dzień od kilku dni, pochmurno i czuć w powietrzu, że chce deszcz padać no ale jakoś nie może.Korzystając jednak z okazji, że jest sucho pożyczyłem rower od ojca(mój niezrobiony jest) i cyknąłem 20KM, tak na spontanie...:)

Napisano

Zmieniłem w kolach przeterminowane powietrze z poprzedniego roku na rocznik bieżący...

...w sumie nie wiem po co bo i tak zaraz będę się przeprowadzał z gumami na nowe kola :laugh:

Napisano

Nareszcie czuć wiosnę :)

pozdr

Czuć już jak nie wiem co. Dziś w Krakowie dzień na rower wymarzony. A jak poleje jutro, zmyje syf, będzie czuć skropiony zimowy kurz, od deszczu zazielenieją trawniki. To będzie wiosna. 

Dziś zmieniłem opony na letnie :teehee:

A serio, naprawa hamulca, 40km po mieście.

Napisano

Ja dzisiaj przejechałem ponad 38 km. W lesie jeszcze sporo błota i topniejącego śniegu. Mogło by jutro popadać konkretnie jak koledzy wyżej piszą. Syf by stopniał i od przyszłego tygodnia, przy wysokich temperaturach pięknie by schło i zieleniało. Czego sobie i wszystkim życzę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...