Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Przedwczoraj 22km, wczoraj 21km. Dystanse nie porażają ale warunki są trochę ekstremalne - ulewne deszcze, wiatry i wichury, burze z piorunami, drogi zamieniły się w rzeki bagna i błota, okoliczne lasy zdemolowane pogodą, woda w butach, błoto zapychające koła, totalnie przemoczone ciuchy itd. ... Mam już serdecznie dosyć tego lata ! :yucky:

Z kolei dziś zamiast ściany wody z nieba, poranek przywitał mnie pięknym wschodem słońca. No właśnie - od kilku dni po raz pierwszy słońce. Mimo to chłód, wilgoć i wiatr nie rozpieszczały ale odpowiednie ciuchy dają radę. :thumbsup: Kliknąłem sobie spokojne 15km w drodze do pracy.

Na dyżurze w pracy ostro zabrałem się za swoją Maszynę, najwyższy czas - oczywiście w wolnych chwilach między wyjazdami, kiedy szanowni podatnicy nie wzywali nas do siebie.

Zaliwżdy więc nastąpiło dziś zdrapywanie błota oraz gruntowne czyszczenie i mycie całego roweru + czyszczenie i smarowanie napędu + czyszczenie i smarowanie goleni amortyzatora + czyszczenie i smarowanie sztycy + smarowanie wszystkiego w rowerze co ruchome i wymaga nasmarowania + dopompowanie kół do ciśnienia nominalnego. :icon_wink: Mam nadzieję, że Rowerowy Bóg wynagrodzi mój niemały wysiłek BRAKIEM DESZCZU jutro rano podczas powrotu do domu. :rolleyes:

No to dzisiaj tak ... Rano pojechałem rowerm na myjkę ciśnieniową umyć mojego " CHAMA ", po obiedzie wycieczka ( dystans 30 km ) w jej połowie okazuję sie że mam dziurę w kole :P Na szczęście blisko było Tesco więc kupilem nowy wkaład, napompowałem i cheja dalej w drogę :D

Dziś tylko 16.5km po mieście przy okazji załatwiania sprawunków. ALE za to uciekłem przed deszczem, hehehe. :D Dodatkowo drobna regulacja przedniej przerzutki - podciągnięcie linki plus kręcenie baryłką przy manetce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...