Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na rower ?

jak tak ...

W jakiej ubezpieczalni ?

Pozdro

Tak na rower. Ubezpieczenie "Bezpieczny rowerzysta" w PZU. W umowie nie ma nic na temat ilości rowerów ani wzmianki jakie się posiada. Ja wziąłem tylko na teren RP ale można rozszerzyć na cały świat (z wyłączeniem Kanady i USA) i takie kosztuje bodaj 57 zł. Ile na całą Ziemię to nie wiem.

Ubezpieczenie NNW do 5 000 PLN

Ubezpieczenie OC do 30 000 PLN - więc śmiało można brać be emki na klatę ;).

Można ubezpieczyć bagaż i opłacić casco ale ile to kosztuje to nie wiem.

Dodatkowo zniżki

10% - z tytułu przystąpienia do umowy od 3 do 9 osób

15% - jeśli 10 lub więcej

I to w sumie tyle. Cała umowa to jedna, bardzo czytelna strona. I jeszcze dwie ważne rzeczy:

- Ową umowę można podpisać tylko osobiście w oddziale, nie ma tej dogodności co w przypadku aut, przynajmniej na razie. Na stronie PZU jest info o takowym OC i plik z ogólnymi warunkami umowy.

- Ubezpieczenie dotyczy tylko "zwykłego rowerzysty" czyli nie obowiązuje na startach w maratonach, wyścigach i innego rodzaju zorganizowanych imprezach sportowych. Na takie rzeczy mają inne oferty.

Napisano

Dziś wspaniale sypie i o ile jedzie się z wiatrem to nawet fajnie, nie licząc wszechstronnego chlapania (ale ja to lubię), gorzej jak się trafi pod wiatr... ale i tak nieźle, po za nieco wilgotnymi nogawkami ;)

Napisano

Dziś mega hardcore!!! Rano jazda w padającym śniegu i zamarzniętym deszczu, niesamowicie to kuło w twarz, jakby igłami rzucał ktoś w policzki, ale to luzik najgorsza była nawierzchnia, pełna niespodzianek, to kilkanaście cm śniegu, który, chwilami pięknie się rozchlapywał pod kołami, chwilami był mocniej zbity i przednie koło wskakiwało bez problemów na takie tafle, a tył się zapadał, chwilami mocniej zbite tafle i oblodzone, że jechało się niemal bokiem, plus nierówności podłoża, chwilami lód, chwilami głębokie baseny wody... normalnie pełno niespodzianek, jak na polu minowym.... jak jeżdżę tyle czasu to nie tylko tej zimy ale w ogóle nie pamiętam tak trudnej nawierzchni... co za pobudka w drodze do pracy :D ... powrót głównie już bardzo mokrych warunkach, z zalegającymi grudami śniegu i mega kałużami...

Ale banan cały czas na twarzy, czy jest tu jakiś psycholog, bo chyba ze mną coś nie tak ;) hehehe

Napisano

Test ciśnieniowy pompki Beto MP-035 do amortyzatorów, dobiłem ją do ponad 20 Bar - pompka 100% szczelna :D Czego to człowiek z nudów nie robi :P

Napisano

A ja dziś odpoczywałem i zastanawiałem się jakie hamulce kupić;) a wczoraj ostro na rowerku tak się zastanawiam kiedy wreszcie zawita do nas wiosna, już prawie zapomniałem jakie to uczucie gdy świeci słońce...

Napisano

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale chyba dzisiaj wskoczę jeszcze na jakąś 1h na trenażer :)

Szczerze mówiąc, to nie wiem jak bym trenował gdyby nie trenażer...

Bieganie odpada gdyż mam problemy z kolanami, baseny w okolicy nie ma, siłowni też... ;/

Napisano

Dzisiaj krótka przejażdżka i uwalony rowerek, później mycie bardziej dokładne niż zwykle. Polecam środek K2 AKRA, nie reaguje z gumą, chromem, aluminium itp. Myje wszystkie osady, a jest bezpieczny. Zaciski i klocki aż lśnią :)

Napisano

Przygotowanie dla znajomego czterech rowerów dla całej rodziny do sezonu :)  od godziny 10 do 19 ... regulacja przerzutek, w jednym wymiana manetek, regulacja hamulców, czyszczenie i smarowanie napędów. Niezły maraton był...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...