Mr. Dry Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Na rower ? jak tak ... W jakiej ubezpieczalni ? Pozdro Tak na rower. Ubezpieczenie "Bezpieczny rowerzysta" w PZU. W umowie nie ma nic na temat ilości rowerów ani wzmianki jakie się posiada. Ja wziąłem tylko na teren RP ale można rozszerzyć na cały świat (z wyłączeniem Kanady i USA) i takie kosztuje bodaj 57 zł. Ile na całą Ziemię to nie wiem. Ubezpieczenie NNW do 5 000 PLN Ubezpieczenie OC do 30 000 PLN - więc śmiało można brać be emki na klatę . Można ubezpieczyć bagaż i opłacić casco ale ile to kosztuje to nie wiem. Dodatkowo zniżki 10% - z tytułu przystąpienia do umowy od 3 do 9 osób 15% - jeśli 10 lub więcej I to w sumie tyle. Cała umowa to jedna, bardzo czytelna strona. I jeszcze dwie ważne rzeczy: - Ową umowę można podpisać tylko osobiście w oddziale, nie ma tej dogodności co w przypadku aut, przynajmniej na razie. Na stronie PZU jest info o takowym OC i plik z ogólnymi warunkami umowy. - Ubezpieczenie dotyczy tylko "zwykłego rowerzysty" czyli nie obowiązuje na startach w maratonach, wyścigach i innego rodzaju zorganizowanych imprezach sportowych. Na takie rzeczy mają inne oferty.
Sansei6 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Dziś wspaniale sypie i o ile jedzie się z wiatrem to nawet fajnie, nie licząc wszechstronnego chlapania (ale ja to lubię), gorzej jak się trafi pod wiatr... ale i tak nieźle, po za nieco wilgotnymi nogawkami
parmenides Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Testowałem dzisiaj trenażerowe atrakcje garmina edge 510. Ok. 1godziny raczej z lekkim obciążeniem i normalną kadencją.
mateusz0595 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Demontaż hamulców hydraulicznych. Jutro zakładam nowe XT/XTR i jazda testowa o ile pogoda dopisze.
Sansei6 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Jak chcesz testować na śniegu/błocie pośniegowym / deszczu i lodzie to jutro pasuje hehehe
mateusz0595 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 No właśnie dzisiaj świeciło słońce, ulica czysta. A jutro niby ma znowu śnieg padać:/
dymcio111 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Wyciągnąłem klocki z przedniego hamulca i zamówiłem nowe 2 komplety :-) Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
Grand231 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja wczoraj 1 h siłowni i 1 h lekko na rowerze
Sosna111 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja wczoraj w moim Levelu A2 wymieniłem przednią przerzutkę Altus na Alivio M431. Niestety jazdy testowej jeszcze nie było.
Sansei6 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Dziś mega hardcore!!! Rano jazda w padającym śniegu i zamarzniętym deszczu, niesamowicie to kuło w twarz, jakby igłami rzucał ktoś w policzki, ale to luzik najgorsza była nawierzchnia, pełna niespodzianek, to kilkanaście cm śniegu, który, chwilami pięknie się rozchlapywał pod kołami, chwilami był mocniej zbity i przednie koło wskakiwało bez problemów na takie tafle, a tył się zapadał, chwilami mocniej zbite tafle i oblodzone, że jechało się niemal bokiem, plus nierówności podłoża, chwilami lód, chwilami głębokie baseny wody... normalnie pełno niespodzianek, jak na polu minowym.... jak jeżdżę tyle czasu to nie tylko tej zimy ale w ogóle nie pamiętam tak trudnej nawierzchni... co za pobudka w drodze do pracy ... powrót głównie już bardzo mokrych warunkach, z zalegającymi grudami śniegu i mega kałużami... Ale banan cały czas na twarzy, czy jest tu jakiś psycholog, bo chyba ze mną coś nie tak hehehe
crupez Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Test ciśnieniowy pompki Beto MP-035 do amortyzatorów, dobiłem ją do ponad 20 Bar - pompka 100% szczelna Czego to człowiek z nudów nie robi
marekw Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Oprócz drogi do pracy ~ 9km złożyłem mojemu rowerowi życzenia z okazji 17-stych urodzin
jasinski21444 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 @up mam podobną rame jak ty ale niestety za mała . 45km po asfalcie http://navime.pl/trasa/82816/05-04-2013
Grand231 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 A ja dziś odpoczywałem i zastanawiałem się jakie hamulce kupić a wczoraj ostro na rowerku tak się zastanawiam kiedy wreszcie zawita do nas wiosna, już prawie zapomniałem jakie to uczucie gdy świeci słońce...
Sansei6 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Dziś prawie rower wodny Szkoda,z e jak człowiek się chowa jak może by puścić samochód z tyłu, ten odwdzięcza się ochlapaniem.....
Bartek1994 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie wiem czy to dobry pomysł, ale chyba dzisiaj wskoczę jeszcze na jakąś 1h na trenażer Szczerze mówiąc, to nie wiem jak bym trenował gdyby nie trenażer... Bieganie odpada gdyż mam problemy z kolanami, baseny w okolicy nie ma, siłowni też... ;/
ErrorPL Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Pierwsza jazda w spd 22.5km w mieście bez żadnej wywrotki
Lefka Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Chwilami suchy asfalt, na 40 km przejażdżki starczyło suchej chwili.
YgreK Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Mocniejsze 110km na szosie w grupie. Średnia prędkość 29 km/h... Nawet nieźle
MokryxD Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzisiaj wyregulowałem zaciski, wyczyściłem ich wnętrza, skontrolowałem klocki i odtłuściłem tarcze.
Grand231 Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzisiaj 2 h tlenowo w tym zrywy - ech kiedy przyjdzie ta wiosna...
crupez Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Dzisiaj krótka przejażdżka i uwalony rowerek, później mycie bardziej dokładne niż zwykle. Polecam środek K2 AKRA, nie reaguje z gumą, chromem, aluminium itp. Myje wszystkie osady, a jest bezpieczny. Zaciski i klocki aż lśnią
szybkilopez Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 Przygotowanie dla znajomego czterech rowerów dla całej rodziny do sezonu od godziny 10 do 19 ... regulacja przerzutek, w jednym wymiana manetek, regulacja hamulców, czyszczenie i smarowanie napędów. Niezły maraton był...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.