Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj wreszcie rozpocząłem sezon 2013. Delikatny dystans dla rozruchu kolan: 26,6 km.Wsiadłem, ruszyłem.... w takich chwilach się docenia jaką wspaniałą czynnością jest jazda na rowerze :) Po wszystkim przeszedłem do mniej przyjemnych czynności: czyszczenie roweru i ciuchów z błota :)

Napisano

Dzisiaj tylko w okolicach 6-7km. Trzeba było załatwić kilka spraw w różnych krańcach miasta. Korba mi się odkręciła i praktycznie do domu przyjechałem na jednym ramieniu :D

Do tego przyszedł dzisiaj klucz do suportu HT2.

Napisano

Prawie 50 km zrobione,asfalt,i trochę leśnych ostępów w Markach,błoto,słońce,brak komarów,a teraz odpoczynek przy złotym izo i czytanie waszych postów :P :P :P

a i docieranie nowych gratów na bajku :P

Napisano
a i docieranie nowych gratów na bajku :P

Temu to dobrze :)

Mój potrzebuje wymiany całego osprzętu, wliczając w to łożyska, kierownicę, mostek, sztycę, suport, siodło itp. W zasadzie tylko rama w miarę ;(

Napisano

Trochę ponad 10km w nocy po lesie - test nowej SF L2P XM-L2 na kierownicy wraz z Bocialarką na kasku.

Światła jest w miarę, na razie wystarczy.

Koniecznie trzeba przełożyć z papieru mój pomysł z osłonką. Ogłoszę to jak skończę, gdzieś w akcesoriach.

Napisano

Dzisiaj 32 km sobie przejechałem, potem czyszczenie i smarowanie napędu. Cieplutko dzisiaj było, nie mogę uwierzyć, że zima od niedzieli wraca. Mam nadzieję, że im się nie sprawdzi jak zwykle :)

Napisano

we wtorek czyszczenie napędu i smarowanie, w środę jazda 62km licznik, endomondo 60km. Pierwsza dluzsza jazda w tym roku. :)

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Pomierzyłam przedpokój bo muszę się jakoś inaczej zorganizować. Do dwóch rowerów doszedł bowiem wózek dziecięcy i nagle się zrobiło strasznie ciasno. Chcę powiesić rowery we wnękach na takich hakach za przednie koło.

Napisano

Chcę powiesić rowery we wnękach na takich hakach za przednie koło.

też mam taki hak u siebie w pokoju, do tego trzeba dorobić na tylne koło jakąś podkładkę żeby ściana się nie brudziła, na haku ta gumka już się pomarszczyła, więc w jakimś sklepie budowlanym kawałek wężyka będę musiał dokupić. Kołki od razu przy montażu też zmieniłem na nieco grubsze.

Napisano

Pierwszy raz odpowietrzałem hamulce Shimano, dobrze ze ściągnąłem klocki i koło :P. Nikt nigdzie nie pisał że trzeba delikatnie i powoli naciskać na strzykawkę :). Trochę czasami mi to zajęło ale człowiek sie czegoś nauczył.

Napisano

Po 2 i 1/2 miesiąca przerwy od rowerowania po kolizji z samochodem pierwszy test wytrzymałości stawu barkowego ...

Zabrzańska Masa Krytyczna ... 50km i ponad 3 h w siodle ...

Jest dobrze ... :-)

TapaTalknięte z Andka

Napisano

zmienilem klamkomanetki alivio na klamki avid i manetki sl-r440 kasete xt na xtr lancuch connex na kmc, urwalem 140g i mam 27 przelozen zamiast 24 :)

Napisano

Pierwsze poważniejsze enduro dla mojego Hexagona ;) Skończyło się, o dziwo, tylko skrzywieniem prawego pedała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...