Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie to już wczoraj, ale... koło 10 rodzinnie w tym ze 3 po jakieś już nieco zapomnianej drodze wśród pól... były kałuże, były zabawa..... będzie pranie ;)

Na powrocie test starego plecaka - 9l płynów zapakowane i stary poczciwy campusik jeszcze wytrzymał, no i ja ;)

Przygotowałem mamie rower do jazdy bo ostatnio powiedziala ze chce znow zaczac jezdzic. Bardzo mnie to cieszy, bo kiedys jezdzilismy bardzo duzo(milo jest ogladac TdP i mowic jechalismy tedy:) ).

W swoim rowerku lekkie czyszczenie, jeszcze zrobie z 50km i kapiel lancucha, no i kolo do centrowania musi pojsc bo hamulec tarl, wiec musialem go poluzowac bo za bardzo hamowal.

Dzisiaj trochę z nudy itp... regulacja u siebie hamulców - teraz przód bierze od razu, jak lubię, tył, trochę zapasu by nie ścierał opony.. trochę podregulowałem linkę tylnej przerzutki, niestety zabrakło mi na wczasach klucza by ją lepiej podkręcić...

Synkowi podkręciłem tylne hamulce i wyregulowałem przód, nic nie ociera teraz i może się lepiej zatrzymać... może jeszcze rozgryzę te v-brakei ;) ;D

Dystans w sumie nie istotny, bo głównie testowy.

Krossa3lady - hehe dzis póbowałaś mi je odesłać ;) nie no szły z lądu ;) a tu wyprawa miała być do ujścia Wisły, a wyszła do Jantaru... gdzie młody pokonał swój rekord prędkości bez pedałowania - 28 km/h. Do Jantaru trasą w lesie równolegle do ulicy...

Potem żona w Jantarze wystraszyła się nadciągających burz i ogłosiła natychmiastowy odwrót i ja głupi dałem jej wybrać trasę (kobiecie bez orientacji w terenie) w efekcie ja, 5 latek, żona i 2 latek, błądziliśmy tam po jakichś leśnych trasach, wydmach itp... wyszło 18 km w nie najłatwiejszym terenie i lekko zmokliśmy ale i tak zdążyliśmy wrócić przed dużą burza, a nawet dwoma ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...