Gromosmok Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Najlepszego rowerowego 2 1 3 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Najlepszego rowerowego 2 1 3 To i coś odemnie + MEGA FAIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Właśnie wróciliśmy z centrum Hamburga. Objechaliśmy HaffenCity, St.Pauli, Alster... jedna wielka impreza na dziesiątki tysięcy osób. Oczywiście na rowerach z szampanem w plecakach. Szczęśliwego Nowego Roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Ostre znów w całości. Skasowany luz na suporcie, elegancko napięty łańcuch w nowych hakach. Tylny trójkąt skrócił się o jakieś 4cm, jutro test. Łańcuch wygotowałem w parafinie, ciekawe jaki będzie efekt. http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/27890_238631399602914_1538086558_n.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Pogoda dopisała dziś więc nastąpiło kompleksowe mycie całego smarka i smarowanie noworoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Serwis tylnej piasty joytech czyli czyszczenie , nałożenie nowego smaru oraz regulacja konusów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Krótka rundka po mieście ~12km. Po skróceniu tylnego trójkąta rower stał się dużo bardziej agresywny, świetnie się omija dziury w ulicy. Uchwyt do telefonu też dał radę, fajnie trzyma, choć początkowo miałem spore obawy. Jeszcze przesiadka z Endomondo na OruxMaps. W końcu nie gubię co chwilę fix`a z satelitami, ale coś namieszałem i zarejestrował mi pustą godzinę ekstra i mam średnią na trasie 6km/h ahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Pierwsze km w nowym roku, nawet nieźle.... tylko rano niemiła niespodzianka, bo zacząć trzeba było od dopompowania tyłu.... nie wiem co tam się dzieje raz kilka dni napompowana, a potem po dniu i nocy trzeba dopomopwać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Dla odmiany - przebiłem dętkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 30km po ciemku w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lago Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 kolejny dzień rozważań nad wyborem hamulców.... XT, XTR, XT, XTR...... grrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Pierwsze kilometry w Nowym Roku, HA ! - jedynie 8.5km ale w nocy, deszczu, błocie, po lesie i przy silnym wietrze. Zwiozłem Maszynę do mojego warsztatu, gdzie mam zamiar w niej teraz trochę pogmerać (m.in. zmniejszenie skoku amortyzatora, wymiana tarczy, wymiana klocków, ogólna konserwacja, etc.). Poza tym zrobiłem to celowo gdyż jeżeli stałaby w domu to moja wojna z zapaleniem zatok nadal pozostałaby przegrana, niestety muszę dać na luz z rowerem na jakieś 4tyg. ... Więc nie będzie korcić. Z innej beczki - pogoda do bani, krótko cieszyłem się kolcami, chyba je ściągnę i wrócę do Nobby Nic'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suhar Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Machnąłem 2,5h na szosie i wpis konkursowy na bloga: http://suharnarowerze.wordpress.com/2013/01/02/malymi-kroczkami-czyli-o-tym-jak-suhar-zadanie-szymonbikea-wypelnial/ Obie czynności były wielce satysfakcjonujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Rano całkiem miło, dość ciepło i bez wiatru i deszczu, tylko ciemno A popołudniu walka z wiatrem i mżawką Ale miło Nawet szybko się jechało na napompowanych kichach hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Stycznia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 ja dzis ojce z lekka naprawiałem rower weteran to coś pokroju wigry z lat 70' jak on to robi ze co chwile rwie szprychy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dzień wybitnie rowerowy - rano krótka jazda, po południu i wieczorem gmeranie w Maszynie: http://czyzby.bikestats.pl/861165,do-warsztatu-przez-las.html . Kliknąłem też na AlleTanio po dwa komplety klocków na przód i tył (Kool-Stop DS296S oraz Shimano V-Brake M70R2) by mieć stosowny "zapas wojenny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Obcinałem sterówkę w widelcu wymienianym gwarancyjnie. Niby nic specjalnego jednak świadomość że nie ma takiego drugiego roweru na świecie i nie mogę spaprać tej roboty nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gms Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Wczoraj wyczyściłem prawie kompletnie napęd mojego 29era. Prawie bo nie mogę za żadne chiny ludowe ściągnać korby i wyciągniąć zębatki. Także kaseta rozebrana i wyczyszczona. Łańcuch rozkuty i czyszczony 24h + skrobanie syfu między ogniwami. Blat ściągnięty a 1 i 2 zębatkę tyle ile dałem dojść wyczyściłem. Napęd jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zmiana osi w przedniej piaście na szybko zamykacz, zagubienie konusa i malowanie obręczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Dla odmiany popsuty tłumik w miesięcznym raidonie lod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prodigy95 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 28km na dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dziś tylko krótki przegląd sprzętu... cóż znów nieco uszło powietrza... dopompowałem na twardo jak znów ujdzie to chyba wymienię dętkę.... wygląda, że wentyl trzyma i albo jest jakaś malutka dziura albo co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 65km się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.