Krossa3lady Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 oj dawno mnie nie było - ale rowerek odstawiony z przyczyn zdrowotnych niestety mam nadzieję na dniach wrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damaszek12 Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 A ja dzisiaj nowy rowerek kupiłem. Może na sylwestra dojdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 A ja sprzedaje/kupuje części rowerowe i składam powoli nowy rower.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suhar Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 A ja objechałem świeżo złożoną przełajówkę, zakochałem się w niej, obfociłem z lekka: i wytworzyłem wpis na blogu o pierwszych przeżyciach na Accencie CX-One: http://suharnarowerz...ycia-na-cx-one/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Ja dziś szejkowałem łańcuch i smarowałem, potem zmieniłem puki co 1 lewą manetkę i założyłem nową linkę i pancerz z zestawu Jagwire Ripcord i kurde zabrakło mi do tylnej przerzutki 15-20cm ehh :/ >_> chyba ten zestaw jest dedykowany prędzej do rowerów jak mają przy ramie odkryte linki to wtedy pancerzy starczyłoby, ale w fullu mam pancerze od manetki do przerzutki... Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 A mój łańcuch ,oczy się ponad miesiac w benzynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dziś spokojne 19km - trochę wietrznie bo rowerem rzucało na boki gdzieniegdzie, poza tym lód nie zaniknął zupełnie więc było sympatycznie i nawet ciepło (-1st. C). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dzisiaj po raz pierwszy sam składam rower. Był EPIC FAIL, nie zmierzyłem sterówek amorków co chciałem wymienić. Oczywiście jeden ma 1", a drugi 1 1/8". Widział ktoś kiedykolwiek 1 1/8 na sterach klasycznych?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dzisiaj po raz pierwszy sam składam rower. Hehehehe - mam tak samo, jak Ty jednak póki co wszystko kompatybilne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Smarowanie piasty przedniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suhar Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 3,5h trenażera. Konkurs szymonbike'a (http://szymonbike.blogspot.com/) to jednak wyzwanie. Dobrze, że niedługo kończę te 15h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Korzystając z chwili wolnego na służbie wyczyściłem i przesmarowałem sztycę, wnętrze rury podsiodłowej, zacisk sztycy oraz jarzmo siodła wraz ze śrubami (bo zdążyły już przez ten krótki okres zimy zamulić się rdzą od soli). Poza tym patrzę, zerkam jaką zakupić nową tarczę 160mm na przód w nowym sezonie, bo obecna jeszcze się jakoś trzyma ale powoli dobiega kresu jej resurs. Pewnie wybór padnie na Ashima Airotor lub Avid HS1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 @up może byś moją hope chciał dziś trochę poskładałem rower co by się nie nudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Składanie prawie skończyłem, niestety 2 linki okazały się za krótkie (zmiana 15" na 20"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Nie mogę powstrzymać się, aby dopisać swoje dzisiejsze wyczyny na lodzie. Las w którym jeżdżę najczęściej (Bielan) jest zupełnie nieprzejezdny, trudno utrzymać równowagę na nogach, bo lód naciekł wodą. Nie mniej jednak przy tej temperaturze i słońcu jest niezwykle zabawnie i do domu można wracać z mokrym tyłkiem :-) O! I miałam zabawne OTB, pędząc po lodzie jak pingwin zaraz za rowerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Na czwartym kilometrze wyprawy złamał się hak przerzutki. Cztery kilometry z buta... Jechałem singlem dość mocno z górki i zahaczyłem o gałąź, która wplątała się w tylne koło i na szczęście "tylko" hak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataff Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Dziś 15 km las, błoto ogólnie wolne tempo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 dziś to z 6km do sklepu rowerem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Spojrzałem na rower, zrobiło mi się go szkoda ... Nasmarowałem łańcuch i jutro w trasę Jakoś ten rok trzeba zakończyć rowerowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Zamontowałem nowe klocki metaliczne Clarks. Nie miałem okazji ich sprawdzić na trasie bo brak haka tylnej przerzutki ( czekam na przesyłkę ). Po zamontowaniu klocków sprawdzenie na sucho i pełne moje zadowolenie Zobaczę wkrótce na tasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Dokończenie składania Projekt Miche. Tylko regulacja przerzutek coś słabo mi wyszła i muszę poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Dziś plany rowerowe były zaawansowane - niestety przegrywam wojnę z zapaleniem zatok i musiałem odpuścić poranną jazdę do pracy oraz wieczorny powrót (a tak było lodowo / mroźnie zajefajnie !). Na otarcie łez zakupiłem nową tarczę (Avid HS1). Trochę przedwcześnie ale co tam, jakoś na dniach pewnie zamontuję do Maszyny. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Moi Drodzy - zdrowia, szczęścia, pomarańczy ! Trzymajcie się cało i zdrowo przede wszystkim, pozdrower ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Dziś zakończenie roku kalendarzowego... rowerowy już dziś zakończyłem - 1433 km, 107h na rowerze, przyrost o 50% w porównaniu z poprzednim (w sumie drugi rok z przyrostem 50%)... a w środę zaczynam nowy, kolejny rok rowerowy hehe, może utrzymam znów podobny przyrost.... Może nie wiele, ale nie jestem wyczynowcem i nie codziennie mogę jeździć, no i jeszcze mam takiego co kręci się swoim rowerkiem w koło, stąd i średnia prędkość niska..... W nowym roku plan by nauczyć jazdy na rowerku najmłodszego, więc z poprawą dystansu może być trudniej Wszystkiego najlepszego w nowym roku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 spisałem stan licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Wkręciłem suport po uprzednim wyjęciu z niego 2 śrub w kształcie liter S oraz załozyłem korbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.