Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to cudo to pod pupą chyba się zsuwa ostro, co?

No własnie się nie zsuwa bo ma pod spodem ściągacz, pasuje idealnie. Bardzo pomocne przy powrocie z dłuższych dystansów.

co to za urządzenie??

Zrzut z aplikacji SportsTracker rejestrującej trasę przejazdu. http://www.sports-tracker.com/

Z ostatnich historii.

1. Wychodzę z mieszkania na pierwszym piętrze. Wyjeżdżam rowerkiem za drzwi, stawiam rower w kierunku schodów oparty o ścianę. Sięgam żeby zamknąć drzwi, bo się dywanik zawinął. Wychylam się do klamki, łapię i słyszę stuk, stuk... ja pie#$%@#% rower zjeżdża po schodach :o

No to ja za nim, nagle stop, ciągnie mnie coś za rękę! :blink: Rower zjechał jeszcze dwa stopnie, koło postawiło bokiem i stanął. Ja tylko na to parzyłem grobową miną szarpiąc się z ręką. Uszko od ściągania rękawiczek zahaczyło się o klamkę i trzymała mnie dobrze zapięta rękawiczka :wallbash: I tak dobrze się skończyło :mellow:

2. Standard, po powrocie do domu w deszczu zapomniałem o łańcuchu i ciut kolor zmienił, reanimowany, ma się ok :thumbsup:

3. Jadę z mostu, ostry skręt w prawo, główna ulica, wcześnie rano, korek ido tego pada deszcz. Konkretnie to miejsce. Z pewnych znanych miejscowym powodów przejście, chodnik pod budynkiem na rogu jest zabarykadowany i ludzie chodzą po 20cm krawężniku przy ścianie.

Jadę więc, trzymam się prawej bo z lewej z podporządkowanej wjeżdża samochód. Lekko w dół droga z mostu prowadzi, nagle zza rogu wyskakuje czarny parasol. Nie spodziewając się tego odbiłem w lewo unikając poślizgu i naleśnika pod samochodem obok, zanim się ogarnąłem prawie wpadłem na zderzak samochodu z przodu który stanął za korkiem :wallbash: Właścicielka parasola nawet nie zauważyła mojego jestestwa :mellow:

Ostatnio ciekawie mi się żyje :icon_mrgreen:

z racji oczekiwania na nową kasetę i łańcuch ostanio słabo z jazdą ale dziś nie wytrzymałem i na experymentalnie złożonym napedzie 35km po MPK

okazuje się że przerzutki i manetki 3x10 mogą - choc nie powinny - całkiem sprawnie współpracować z kasetą i łańcuchem 9rz.

a swoją drogą pierwsze kilometry na napędzie srama przekonują mnie do tej marki coraz bardziej.

po zakupie kasety i łańcucha będzie prawie pełne X7 (korba DEORE przednia zmieniarka SAINT)więc mam nadzieje na jeszcze lepsze wrażenia z pracy napędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...