Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

JEJ!!! Wygrałem!!!

Mandat w wysokości 50 zł za jazdę po chodniku. (Renoma!)

Poważnie ? ajajaj miałeś wielkie szczęście ;-) Ja dzisiaj koło Policji jechałem i to jeszcze złamałem przepis na ich oczach i nic...Mieli klienta na fotoradar :D W moim mieście nawet nie zwracają uwagi na rowerzystów, chyba, że na kole jedzie pajac środkiem ulicy bo inaczej chyba takiego nazwać nie można.

Mój rower ok, droga standard, ale żona z dzieciakami wyskoczyła wieczorem na mała przejażdżkę.... (ja miałem prognozę)... ale przed jazda trzeba było dopompować jej tylne koło - chyba siada wentyl, a po przyjeździe zauważyłem że przednie amortyzatory nie działają, przeczyściłem, rozruszałem i ok... ale do hamulców to ja nie mam cierpliwości, zwłaszcza, ze to nie są tarczówki ;)

Wychodziłem do sklepu, tak się złożyło że byłem po grzybobraniu, spodnie moro z paskiem no to wziąłem Leathermana, zwykle do sklepu nie biorę ;)

Obszedłem warzywniak, kiosk, dochodzę do sklepu na rogu skrzyżowania. Na czerwonym naprzeciwko stoi jakiś koleś na Cube Attention chyba, przyglądam się jak rusza. Coś nie gra, widzę że mu zablokowało łańcuch w korbie, już byłem w drzwiach więc wszedłem do środka, kupiłem co trzeba i wychodzę, a tam stoi biedaczysko na chodniku i ciężko myśli. SPDy, rękawiczki, okulary, bez kasku. Podchodzę, "Pomóc coś?"- "Nie, nie. No w sumie tak :)"

Miał gość zawinięte ogniwo jedno na drugie i wciśnięte między młynek a środek. Ściągam z paska toola, podważam z jednej, z drugiej, pstryk, wyszło. Obejrzałem z wierzchu, wygląda ok. Mówię do gościa "Jak dojedziesz obejrzyj łańcuch, czy nie ma pogiętych ogniw."

"Eeeee dziękiii... yy. :w00t: " - Powodzenia, polecam się na przyszłość :sweat: " Koleś był chyba w ciężkim szoku :laugh:

Taka krótka historia dnia. Kolejny powód żeby zawsze brać Leathermana, nawet wychodząc ze śmieciami :icon_cool:

Z powodu przerwy między sezonami chciałem poważyć kilka części z mojego Radka...

Wyszło tak, że stoi całkowicie rozebrany... :voodoo: Pierwszy raz to zrobiłem... Ciekawe czy proces odwrotny do rozkładania się uda... :whistling: :whistling:

Teraz tylko zrobić rozpiskę i wrzucić na forum ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...