hassanbey Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Zakupiłem kurtkę Gridlock na jesienno / zimowy okres w kolorze żarówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Przed chwilą wróciłem z rowerowania Wyszło 45 km przy przyjemnym jesiennym słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terrago Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Zainkasowalem 120 zl za generalny remont zruinowanego roweru mojego kolegi. W tym: - pakiet (wymiana tradycyjnego na zespolony) - renowacja korby (prostowanie skrzywionych po wypadku zabkow) - wymiana wianuszkow w sterach i smarowanie + przeglad kuleczek lozyskowych w tylnim kole - wielotryb - prostowanie kierownicy (!!!!!!!) - jednak wymaga wymiany, ale to juz nie w mojej gestii ;-) - smarowanie, regulacja, konserwacja, renowacja (przerzutka przod, tyl, hamulce, itp.) - wymiana zdartych klockow hamulcowych Nie wiem czy to odpowiednia stawka za 3-4 dni roboty, ale cena chyba uczciwa ;-) Pozdrawiam, M. P.S. autoryzowany serwis 'Znanej Firmy na M' wycenil calosc na ok. 300 zl (wiec kolega to olal), no ale... miec a nie miec? ;-) -- Wysyłane z mojego U8500 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krossa3lady Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 dawno nie zaglądałam ale rowerowego coś robię codziennie, albo jakieś poprawki czy smarowanie, no i oczywiście kręcenie dzisiaj zamówiona kurtka jesienno-zimowa teraz jeszcze tylko rękawiczki zimowe + ochraniacze na buty ale pewnie jeszcze przydała by się czapka pod kask i jakaś "maska" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 dawno nie zaglądałam ale rowerowego coś robię codziennie, albo jakieś poprawki czy smarowanie, no i oczywiście kręcenie dzisiaj zamówiona kurtka jesienno-zimowa teraz jeszcze tylko rękawiczki zimowe + ochraniacze na buty ale pewnie jeszcze przydała by się czapka pod kask i jakaś "maska" wydalem az 20 pln za centrowanie 2 kol, zrobione ,,od reki'' . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Wreszcie udało się przebudować korbę FC-M590 z 3x9(44/32/22) na 2x9 (42/28). Wszystko dzięki zakupowi śrub z krótkimi kominkami. Na sucho działa bardzo dobrze. Zobaczymy jak będzie w trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bug Napisano 26 Września 2012 Udostępnij Napisano 26 Września 2012 pierwszą rzeczą, którą zrobiłem rowerową od kilku tygodni to chęc wygrania opon tutaj: https://www.facebook.com/MTBpl naprawdę na więcej rowerowego mnie nie stać teraz )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wczoraj mocniejsze 46 km po okolicznych wzgórzach. Częściowo jechałem trasą Mistrzostw Polski w Maratonie MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert93 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 wczoraj zamontowałem korbę Sainta, pedały Crank Brothers i siodełko specialized Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Dzisiaj mała rundka do sklepu po tarczę SLX'a 180mm, adapter. Przed chwilą to zamontowałem. Jeszcze muszę zacisk wyregulować, przełożyć blaty z 2-giego roweru. To już nie dzisiaj . Aaa, jeszcze nakleiłem w końcu śliczną naklejkę na mojego manitou r7. Trochę krzywo, ale ujdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wymiana opony...Czyszczenie Smarowanko i nic więcej ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terrago Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 wydalem az 20 pln za centrowanie 2 kol, zrobione ,,od reki'' . Ze tak powiem jaki byl stopien scentrowania owych kol? Pozdrawiam, M. -- Wysyłane z mojego U8500 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Wczoraj jazda próbna - skromne 22 km po długiej przerwie. Z kolei dziś rekreacyjne 17km do pracy. Jeszcze szału nie ma ale grunt, że się kręci do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Dziś w końcu jazda w małej mżawce, fajnie, wczęsniej w tygodniu tylko standardy do pracy.... aha wczoraj z synem trochę jazdy po dzielnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JustynaBikerka Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 A ja dzisiaj wybrałam się ze znajomą rowerumi do lasu w poszukiwaniu grzybków Niestety już wszystkie chyba wyzbierali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Dziś kupiłem rogi Ritchey WCS SL czarne i zamontowałem na kierownicy. + 15km z nowymi spodenkami rogelli i nogawkami spisują się super puki co, prawdziwy test (~100km) w niedziele o ile pogoda będzie Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skaecik Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 W nocy składanie roweru (w paczce był prawie złożony), regulacje wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 A dzisiaj w końcu udało się przejechać dłuższy dystans! 60km do Rybnika i nazad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Przegląd, prace naprawcze. regulacja zacisków (z tyłu trwają jeszcze prace eksperymentalne nad podkładkami pod adapter), czyszczenie łańcucha, korby, kasety, tylnej i przedniej przerzutki, smarowanie, czyszczenie ramy, obręczy, szprych, pancerzy, dampera i widelca, drobne prace naprawcze przy przecierających się/coś pancerzach, sprawdzenie dokręcenia wszystkich śrub, wizualne sprawdzenie ramy, opon, klocków, tarcz. Do zrobienia w najbliższym terminie zostało: centrowanie kół regulacja przerzutek być może serwis pedałów Wnioski: klocki max 500km do zmiany, tylna opona - max 1000 do zmiany, przednia ~2000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeruTheDamaja Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Odebrałem ( wcześniej połamany ) wewnętrzny wózek od XT RD 773 od spawacza. Po raz kolejny źle pospawany... Tłumaczyć i wyjaśniać.... ile można. Już 3 tyg. bez roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszma Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Założyłem dzisiaj pierwsze w zyciu w moim rowerze pedały SPD. Jazdy też już były, póki co bez gleby ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WiktoriaK Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 35km - może mało ale wystarczyło żeby się zgubić - koniec języka za przewodnika i odzyskałam orientację w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 A ja dziś 112km, zgubiłem mapę i o mało co nie zostałem potrącony przez kierowcę, który z zakrętu na wiejskiej drodze zrobił sobie tor do driftu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Przejazdzka do sklepu rowerowego 10km, potem po zakupie montaz wieszaka do ściany za koło roweru. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Dzisiaj 40,85 km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.